Sensationele Isak legt Heracles over de knie in adembenemend spektakel

Reacties

Er staat geen maat op Alexander Isak. De negentienjarige Zweedse spits was afgelopen weekend al de grote man voor Willem II met een historische en unieke hattrick, dinsdagavond legde hij vrijwel in zijn eentje Heracles Almelo over de knie. De huurling van Borussia Dortmund was in een ongekend spektakelstuk goed voor twee goals én twee assists.

Sensationele Isak legt Heracles over de knie in adembenemend spektakel
Heracles Almelo
Heracles Almelo
3 - 4
Willem II
Willem II

Het treffen in Almelo was cruciaal in de strijd om de play-offs voor een Europees ticket. De thuisploeg bezette tot dinsdagavond de zevende plek, met vijf punten meer dan de nummer acht uit Tilburg. Heracles-trainer Frank Wormuth sprak dan ook van een onvervalste zes punten-wedstrijd, maar moest lijdzaam toezien hoe zijn ploeg over de knie werd gelegd door de Zweedse tienersensatie. Isak verkeert de laatste weken sowieso al in bloedvorm en was ook in Almelo goed voor een zege.

En dat terwijl Willem II tegen het vrij complete Heracles met de nodige personele problemen kampte. Zo ontbrak het vaste centrale verdedigingsduo. Freek Heerkens was geblesseerd en met aanvoerder Jordens Peters (die lang en zwaar geblesseerd was aan zijn knie) werd op het kunstgras geen risico genomen. Hij zat net als de niet helemaal fitte middenvelder Pol Llonch wél op de bank. Maandag maakte Willem II bovendien bekend dat Aras Özbiliz afgelopen weekend in het thuisduel met Fortuna Sittard weigerde in te vallen en voorlopig disciplinair geschorst is.

Daartegenover stond voor Willem II-trainer Adrie Koster de terugkeer van Vangelis Pavlidis, de Griek tekende na een dik kwartier ook voor de eerste grote kans. Na een uitstekende actie van Isak werkte hij de bal van dichtbij (glijdend, via de lat) over. Omdat vlak daarvoor ook Marios Vrousai een kansje had gekregen, had de veelgeprezen VIP-aanval (Vrousai-Isak-Pavlidis) van de Tilburgers zich al vroeg gemeld. Dat drietal was uiteindelijk goed voor de driepunter, met een absolute glansrol voor Isak.

Na een halfuurtje moest Llonch toch opdraven omdat Renato Tapia geblesseerd naar de kant moest, en niet veel later kreeg de thuisploeg de grootste kans van de eerste helft. Brandley Kuwas schoot van dichtbij echter over. Het was op slag van rust vervolgens Llonch die een hoofdrol speelde bij de openingsgoal. Hij snoepte de bal af van de treuzelende Jesper Drost en stuurde Isak de diepte in. De spits schoot de bal met links koeltjes in de lange hoek.

Het was het zoveelste bewijs van het talent en de waarde van Isak. Tot dinsdag was hij in negen competitieduels al goed voor acht goals, mede dankzij zijn bijzondere van afgelopen zaterdag. Tijdens de 3-2 thuiszege op Fortuna was hij met drie goals de grote man, hij werd bovendien de eerste speler ooit die in één Eredivisie-wedstrijd drie strafschoppen benutte.

Feestavond
Met die 0-1 was zijn feestavond overigens nog niet compleet, want zo'n tien minuten ná rust deed hij er doodleuk een schepje bovenop. Dit keer verspeelde Lerin Duarte namens Heracles de bal en verstuurde Vrousai de steekpass, de afronding van Isak was nét zo ijskoud als bij de eerste goal: 0-2 via de binnenkant van de paal. Een paar minuten later leek Isak ook de beslissing in te leiden. Met een subtiele voetbeweging gaf hij de bal perfect mee aan Pavlidis, die de 0-3 liet aantekenen.

In een vrij krankzinnige tweede helft werd het echter nog gekker. Door goals van Kuwas en Joey Konings in de 72ste en 82ste minuut kwam de spanning terug, en dus voelde Isak zich geroepen om wederom op te staan. Op de counter bediende hij Vrousai via een subtiel balletje met buitenkant links, ook deze Griekse aanvaller rondde knap af. De 3-4 van Adrián Dalmau in de slotminuut van de officiële speeltijd kwam te laat.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.