Seizoen gaat uit als een nachtkaars voor Krul en Janmaat

Reacties

Voor de tweede competitiewedstrijd op rij stond Tim Krul met een op zijn minst ongelukkige ingreep aan de basis van een nederlaag van Newcastle United. Het seizoen van The Magpies dreigt daardoor als een nachtkaars uit te gaan.

Seizoen gaat uit als een nachtkaars voor Krul en Janmaat

Anderhalve week geleden ging Krul in de fout toen Mehdi Abeid hem tegen Manchester United (0-1) in de problemen bracht met een terugspeelbal. Hoewel Daryl Janmaat zijn landgenoot na afloop in bescherming nam door te stellen dat de Algerijnse middenvelder die bal nooit had mogen terugspelen, ging de 26-jarige doelman allerminst vrijuit. Zondag had de Oranje-international opnieuw schuld aan een tegengoal tegen Everton (3-0).

Krul (foto) verkeek zich na twintig minuten op een afstandsschot van James McCarthy, dat bijna recht op hem afkwam. De Haagse doelman had echter al een hoek gekozen voordat het schot van de Ierse Everton-speler hem goed en wel had bereikt. Hoewel de WK-held – dankzij zijn gestopte penalty's in de kwartfinale tegen Costa Rica – zich vervolgens herstelde met enkele goede reddingen, liepen The Toffees uit een naar een 3-0 overwinning dankzij goals van Romelu Lukaku (penalty) en Ross Barkley.

Slordig
Manager John Carver zag het allemaal met lede ogen aan. 'We waren erg slordig bij de eerste twee tegengoals. Je kan het je niet veroorloven om de tegenstander zo in het zadel te helpen.' Newcastle hoeft op de elfde plaats en met tien punten meer dan Burnley niet te vrezen voor degradatie, maar de problemen van The Magpies  nemen wel toe in aanloop naar de Tyne-Wear derby tegen Sunderland van 5 april.

Omdat Fabricio Coloccini rood kreeg tegen Everton voor een overtreding op Aaron Lennon, heeft Carver voorlopig maar één centrale verdediger tot zijn beschikking. 'Ik raak mensen kwijt. Niet door knullige blessures op het trainingsveld, maar door domme gele en rode kaarten die zich opstapelen.' De manager van Krul, Janmaat, Vurnon Anita en de geblesseerde Siem de Jong blijft strijdbaar. 'Ik ben geen Harry Houdini, kan geen extra spelers tevoorschijn toveren, maar ik zal alles blijven geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.