Everton verdrijft degradatiespook met zege op Newcastle

Reacties

Everton heeft met een 3-0 zege op Newcastle United goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Doelman Tim Krul oogde ongelukkig bij de openingstreffer.

Everton verdrijft degradatiespook met zege op Newcastle

Everton is dankzij een 2-1 zege op Dinamo Kiev hard op weg naar de kwartfinale van de Europa League, maar in de Engelse competitie zijn The Toffees slechts een schim van de ploeg die naam maakt in Europa. In de voorgaande twaalf duels in de Premier League pakte Everton slechts zeven punten, waardoor nummer achttien Burnley genaderd was tot drie punten.

Een goed resultaat tegen Newcastle was dus noodzakelijk voor Everton om het degradatiespook - in ieder geval tijdelijk - te verdrijven. Krul hielp het noodlijdende elftal van trainer Roberto Martínez in de twintigste minuut een handje. De Nederlandse doelman van Newcastle liet een schot van James McCarthy door dat zeker houdbaar leek.

Al na een uur was duidelijk dat Newcastle, waar Daryl Janmaat het hele duel speelde en Vurnon Anita op de bank bleef, zonder punten ging vertrekken uit Liverpool. Romelu Lukaku verdubbelde namelijk de marge van Everton met een strafschop, alvorens Fabricio Coloccini in de 59ste minuut rood kreeg. Ross Barkley bepaalde in de extra tijd de eindstand op 3-0.

Dankzij de zege is het gat naar de rode streep zes punten voor nummer veertien Everton, Newcastle staat elfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.