VI Live: terugblik op de belangrijkste duels van vandaag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hierbij is de VI Live voor vanavond afgesloten.

LANDGENOTEN: Bruno Martins Indi heeft met FC Porto een zwaarbevochten overwinning geboekt op Arouca. Vincent Aboubkar maakte de enige goal, maar de thuisclub speelde na rood voor keeper Fabiano vrijwel de hele wedstrijd met een man minder. Door de zege is de achterstand op koploper Benfica vier punten.

22.59 uur: EINDSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE - OLYMPIQUE LYON 0-0
Geen doelpunten in de Franse topper, waar Jeremy Morel (Marseille) vlak voor tijd rood kreeg. Koploper Lyon staat door het gelijkspel nu twee punten voor op PSG, dat eerder op de dag bij Bordeaux verloor (3-2).

22.50 uur: EINDSTAND REAL MADRID - LEVANTE 2-0
Na een zeer teleurstellende tweede helft is Real Madrid wel weer drie punten rijker. Het nadert Barcelona tot op een punt.

22.38 uur: EINDSTAND INTERNAZIONALE - CESENA 1-1
Het voor rust uiterst teleurstellende Inter herstelde zich na de pauze enigszins. Rodrigo Palacio maakte gelijk, maar daar bleef het bij.

22.19 uur: GENIALE ACTIE BENZEMA
Terwijl Bernabéu in slaap wordt gesust door Real Madrid en Levante, doet Karim Benzema ineens iets geniaals. In zijn draai hakt hij de bal op de kruising.

21.47 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - LEVANTE 2-0
Real krijgt alle gelegenheid de frustraties van de laatste weken van zich af te spelen. Cristiano Ronaldo jaagt op doelpunten, minimaal twee om Lionel Messi te achterhalen. Hoe hoog gaat de score nog oplopen?

21.40 uur: BALE BESTEELT RONALDO
Cristiano Ronaldo moet twee doelpunten goedmaken op Lionel Messi. De eerste trapt hij net binnen, lijkt het. Of toch niet, want Gareth Bale raakt 'm nog aan. In elk geval is het wel 2-0 in Bernabéu bij Real Madrid - Levante.

21.36 uur: RUSTSTAND INTERNAZIONALE - CESENA 0-1
Slecht nieuws voor Urby Emanuelson en Atalanta Bergamo, want Gregoire Defrel zet concurrent Cesena op voorsprong.

21.18 uur: DOELPUNT BALE
Gareth Bale scoort voor het eerst sinds anderhalve maand weer eens. Hij houdt bij het juichen symbolisch zijn handen op zijn oren, na alle kritiek doe hij had gekregen. Real Madrid - Levante is 1-0.

21.00 uur: AFTRAP REAL MADRID – LEVANTE
Sergio Ramos en Luka Modric keren na lange afwezigheid terug in de basis bij De Koninklijke.

21.00 uur: AFTRAP OLYMPIQUE MARSEILLE - OLYMPIQUE LYON
De topper in Frankrijk is begonnen. Nummer drie Marseille staat vier punten achter op de koploper.

20.45 uur: AFTRAP INTERNAZIONALE - CESENA
Voor beide ploegen grote belangen. Inter kan het gat met de subtop dichten, degradatiekandidaat Cesena dat met een veilige klassering in de Serie A.

19.20 uur: EINDSTAND BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH - HANNOVER 2-0
Door twee goals van Patrick Herrmann staat Gladbach weer derde, een plek die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League.

18.54 uur: EINDSTAND BORDEAUX - PARIS SAINT-GERMAIN 3-2
Na een sensationele tweede helft staat PSG toch met lege handen. Zlatan Ibrahimovic maakte twee keer gelijk, maar Diego Rolan in de laatste minuut de winnende.

18.49 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester United spande zich na rust niet bovenmatig meer in en het blijft daardoor bij 3-0 tegen Tottenham Hotspur. Het gat met nummer twee Manchester City bedraagt nog maar twee punten. Everton won met 3-0 van Newcastle United.

18.35 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - FEYENOORD 1-2
Even leek FC Dordrecht toch nog een punt te pakken, maar met een katachtige reflex voorkwam Kenneth Vermeer een doelpunt van zijn collega Filip Kurto, die mee naar voren was gestormd. Feyenoord wint dus met 2-1 in Dordrecht.

18.32 uur: ACHAHBAR REDT FEYENOORD
Invaller Anass Achahbar lijkt Feyenoord toch nog een zege te bezorgen bij FC Dordrecht. Hij kopt een voorzet van Miquel Nelom binnen: 1-2.

18.02 uur: FORTES KOPT DORDRECHT LANGSZIJ
Is er een stunt in de maak in Dordrecht? Op aangeven van Joris van Overeem kopt Jeffrey Fortes de gelijkmaker binnen (1-1). Nog een halfuur op de klok bij FC Dordrecht - Feyenoord.

17.48 uur: RUSTSTAND BORDEAUX – PARIS SAINT-GERMAIN 1-0
Heeft PSG de slijtageslag tegen Chelsea nog in de benen? Het lijkt erop, de ploeg staat ook niet goed op te letten als Ludovic Sané een corner binnen kopt.

17.47 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Na wat waarschijnlijk de beste 45 minuten van Manchester United dit seizoen waren leidt de ploeg van Louis Van Gaal met 3-0 tegen Tottenham Hotspur. Tim Krul en Daryl Janmaat staan met Newcastle United op een 1-0 achterstand op bezoek bij Everton.
Ruststanden:
Manchester United - Tottenham Hotspur 3-0
Everton - Newcastle United 1-0

17.33 uur: ROONEY KLOPT SPURS-DEFENSIE
Na een fout van Nabil Bentaleb klopt Wayne Rooney op volle snelheid de voltallige verdediging van Tottenham Hotspur, om vervolgens de 3-0 langs doelman Hugo Lloris te schieten. Wat een weelde voor Louis van Gaal en Manchester United!

17.31 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT – FEYENOORD 0-1
De treffer van Elvis Manu is voldoende voor de Rotterdammers om met een voorsprong te gaan rusten. Maar achterin oogt het niet altijd even zeker bij Feyenoord. Vermeer voorkwam vlak voor rust de gelijkmaker van Giovanni Korte.

17.19 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG – SC FREIBURG 3-0
Aan de hand van een ontketende Kevin De Bruyne wint VfL Wolfsburg thuis met 3-0 van SC Freiburg. Hoewel Bas Dost opnieuw niet trefzeker was, stond de Belgische spelmaker met één treffer en één assist aan de basis van de overwinning.

17.18 uur: CARRICK BELOONT GOEDE START UNITED
Zes dagen na de uitschakeling in het FA Cup-toernooi tegen Arsenal is Manchester United hard op weg zich te revancheren voor die nederlaag. Michael Carrick kopt na negentien minuten raak.

17.08 uur: VROEGE VOORSPRONG VAN GAAL
Manchester United begint voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Michael Carrick stuurt Marouane Fellaini diep, die met een diagonaal schot knap raak schiet in de verre hoek: 1-0.

17.03 uur: DOELPUNT FEYENOORD
Elvis Manu wordt helemaal vrijgelaten en kopt op aangeven van Jordy Clasie Feyenoord op voorsprong in Dordrecht (0-1).

17.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Manchester United en Newcastle United trappen tegelijkertijd af tegen respectievelijk Tottenham Hotspur en Everton. Louis van Gaal stelt Daley Blind op als linksback, bij Newcastle is er in de basiself plek voor Tim Krul en Daryl Janmaat.

17.00 uur: AFTRAP GIRONDINS BORDEAUX – PARIS SAINT-GERMAIN
Met Gregory van der Wiel weer in de basis begint Paris Saint-Germain aan de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux. Bij winst staan de Parijzenaars (tijdelijk) bovenaan.

16.58 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Urby Emanuelson mag 25 minuten meedoen met Atalanta, dat in ondertal weer een puntje aan zijn totaal toevoegt en Cagliari daardoor op vier punten houdt.

De uitslagen:
Atalanta – Udinese 0-0
Genoa – Chievo Verona 0-2
Sassuolo – Parma 4-1

16.45 uur: AFTRAP FC DORDRECHT – FEYENOORD
Hekkensluiter FC Dordrecht bleef nog nooit zes thuisduels op rij ongeslagen in de Eredivisie. Nummer drie Feyenoord won dit kalenderjaar nog geen enkele uitwedstrijd.

De opstellingen:
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Lima, Gosens; Steenvoorden, Van Overeem, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Te Vrede, Manu.

16.22 uur: EINDSTAND CHELSEA - SOUTHAMPTON 1-1
Het Southampton van manager Ronald Koeman houdt stand op Stamford Bridge en pakt een punt tegen Chelsea: 1-1.

16.19 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN - AJAX 1-4
Ajax boekt een overtuigende overwinning bij SC Heerenveen: 1-4. Met twee assists was Daley Sinkgraven belangrijk tegen zijn oude club.

16.18 uur: EINDSTAND PSV - FC GRONINGEN 2-1
PSV houdt de 2-1 voorsprong tegen FC Groningen vast en zet een nieuwe stap richting de landstitel.

16.17 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG – SC FREIBURG 1-0
Het is rust in Wolfsburg. Bas Dost en zijn ploeggenoten leiden met 1-0 tegen SC Freiburg door een doelpunt van Kevin De Bruyne, die een kapitale fout van Marc Torrejón genadeloos afstrafte. Dost is nog niet echt gevaarlijk geweest.

16.03 uur: ROOD VAN ANHOLT
SC Heerenveen-linksback Pele van Anholt krijgt rood, omdat hij de doorgebroken Anwar El Ghazi vloert. De vrije trap die volgt op deze overtreding wordt door Arek Milik tegen de buitenkant van de paal geschoten.

15.52 uur: MILIK BESLIST WEDSTRIJD
Het lijkt gespeeld in Heerenveen. Anwar El Ghazi levert een perfecte voorzet af op Arek Milik, die met een volley Ajax op 1-4 zet.

15.52 uur: PSV WEER OP VOORSPRONG
Een herhaling van zetten in Eindhoven met FC Groningen als blaffende en PSV als bijtende ploeg. Nicolas Isimat-Mirin schiet uit de draai raak na een inleidende kopbal van Luuk de Jong: 1-2.

15.52 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Het is rust bij de wedstrijden in de Serie A. Alleen bij Sassuolo – Parma is gescoord: 2-1, dankzij twee treffers van Nicola Sansone.
Genoa – Chievo 0-0
Sassuolo – Parma 2-1

15.47 uur: CHELSEA NEEMT HEFT IN HANDEN
In tegenstelling tot de eerste helft is Chelsea nu wel baas op eigen veld. The Blues laten de bal weer makkelijker rondgaan. Southampton mocht van geluk spreken dat Diego Costa zojuist de paal raakte door een schot van Willian van richting te veranderen.

15.43 uur: OPSTELLINGEN FC DORDRECHT - FEYENOORD
Door de blessures van Colin Kazim-Richards, Luke Wilkshire, Jean-Paul Boëtius en Sven van Beek is er in de opstelling van Feyenoord weer plek voor Mitchell Te Vrede, Rick Karsdorp, Elvis Manu en Khalid Boulahrouz. De Rotterdammers trappen om 16.45 uur af tegen FC Dordrecht.
Opstelling FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Lima, Gosens; Klaiber, Fortes, Steenvoorden; Van Overeem, Lieder en Korte.
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Boulahrouz, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Te Vrede, Manu.

15.41 uur: WIJS BESLUIT MOURINHO
José Mourinho neemt een wijs besluit. De Portugese manager haalt Nemanja Matic naar de kant. De Servische middenvelder kreeg in de eerste helft al een gele kaart voor het veroorzaken van een penalty. Na rust maakte hij opnieuw een overtreding op Sadio Mané, maar ontsnapte hij aan zijn tweede vermaning. Ramires vervangt hem.

15.30 uur: AFTRAP VFL WOLFSBURG - SC FREIBURG
Met Bas Dost in de basis begint VfL Wolfsburg aan de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

15.18 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - AJAX 1-3
De verwachtingen over een doelpuntrijk duel in het Abe Lenstra Stadion komen uit. Na 45 minuten is er al vier keer gescoord in Friesland, en alle door een Ajacied. Joël Veltman doet het in beide doelen en dus staat het 1-3 in Amsterdams voordeel.

15.17 uur: RUSTSTAND CHELSEA – SOUTHAMPTON 1-1
Halverwege staat het 1-1 op Stamford Bridge. Het Southampton van Ronald Koeman hoeft allerminst onder te doen voor Chelsea, dat een vroege openingsgoal van Diego Costa geen vervolg gaf. The Saints waren daarna op zijn minst gelijkwaardig aan The Blues en maakten gelijk via Dusan Tadic.

15.16 uur: RUSTSTAND PSV – FC GRONINGEN 1-1
PSV zoekt met een kater de kleedkamer op. De teleurstelling van de gemiste strafschop van Luuk de Jong wordt gevolgd door de gelijkmaker van Eric Botteghin namens FC Groningen.

15.12 uur: FC GRONINGEN LANGSZIJ
Kan FC Groningen de stunt van vorig seizoen herhalen, toen het met 3-2 won in Eindhoven? Eric Botteghin geeft een eerste aanzet. Zijn kopbal betekent de 1-1.

15.08 uur: AJAX ANTWOORDT SNEL OP GOAL HEERENVEEN
En de marge is weer twee in Friesland. Opnieuw slaat Ajax toe uit een standaardsituatie. Op aangeven van Daley Sinkgraven kopt Joël Veltman raak: 1-3.

15.05 uur: HEERENVEEN TERUG IN WEDSTRIJD
SC Heerenveen is terug in de wedstrijd. De thuisploeg maakt de aansluitingstreffer, dankzij goed voorbereidend werk van Sam Larsson. Spits Mark Uth glijdt de bal binnen, al kan het ook zijn dat Joël Veltman de treffer op zijn naam krijgt.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
In Italië staan vanmiddag drie duels op het programma. Urby Emanuelson begint in de thuiswedstrijd van Atalanta tegen Udinese op de bank.
Genoa – Chievo
Sassuolo – Parma
Atalanta Bergamo - Udinese

14.55 uur: STRAFSCHOP GEMIST
Sergio Padt behoedt FC Groningen van een grotere achterstand in Eindhoven. De doelman stopt een strafschop van Luuk de Jong. In de rebound scoort Memphis Depay wel, maar scheidsrechter Dennis Higler fluit hem terug wegens te vroeg inlopen. De penalty kreeg PSV na een overtreding van Johan Kappelhof op Georginio Wijnaldum.

14.51 uur: DOST IS FIT GENOEG
Bas Dost hield een vleeswond over in een knie aan het Europa League-duel met Internazionale, maar kan desondanks in actie komen voor VfL Wolfsburg. André Schürrle ontbreekt wel in de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg.

LANDGENOTEN: Douglas heeft op ongelukkige wijze een hoofdrol opgeëist in de derby van Moskou. De verdediger van Dinamo Moskou maakte uit tegen stadgenoot Spartak na een klein uur de enige treffer door een voorzet van Sergei Parshivlyuk achter zijn eigen doelman te werken. Bij Spartak speelde Quincy Promes de hele wedstrijd mee, terwijl bij Dinamo behalve Douglas ook linksback Alexander Büttner negentig minuten speelde.

14.48 uur: TADIC TREKT STAND GELIJK
Nog geen zeven minuten na de 1-0 van Diego Costa trekt Dusan Tadic de stand gelijk uit een penalty: 1-1. De Serviër mag wel van geluk spreken, want zijn inzet gaat door het midden en doelman Thibaut Courtois toucheert de bal nog met een voet. Sadio Mané verdiende de penalty nadat Nemanja Matic een overtreding op hem maakte.

14.41 uur: KLAASSEN KOPT BINNEN
Ajax neemt snel afstand van SC Heerenveen. Pele van Anholt voorkomt met een sliding dat Anwar El Ghazi de 0-2 kan maken, maar uit de corner die daarop volgt is het alsnog raak. Davy Klaassen kopt de hoekschop van Daley Sinkgraven binnen: 0-2.

14.41 uur: WIJNALDUM BIJT
FC Groningen blaft met drie mooie kansen, PSV bijt aan de andere kant in Eindhoven. Georginio Wijnaldum gaat de combinatie aan met Luuk de Jong en krult de bal in de verre hoek; 1-0.

14.41 uur: GOAL DIEGO COSTA
Al na elf minuten neemt Chelsea de leiding tegen Southampton. Diego Costa kopt raak uit een voorzet van Branislav Ivanovic. De Spaanse spits zette de aanval zelf op. Via hemzelf en Eden Hazard kwam de bal bij aangever Ivanovic: 1-0.

14.36 uur: MILIK KNALT RAAK
Ajax komt al heel snel op voorsprong in Friesland. Arek Milik knalt van vlak buiten het strafschopgebied raak: 0-1. Voor de Poolse spits is het zijn tiende competitietreffer van dit seizoen.

14.30 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – AJAX
In het thuisduel met Ajax maakt Janio Bikel zijn basisdebuut voor SC Heerenveen.

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; De Roon, Bikel, Van den Berg; Slagveer, Uth, Larsson.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Andersen.

14.30 uur: AFTRAP PSV – FC GRONINGEN
Rasmus Lindgren staat net als vorige week tegen FC Dordrecht centraal achterin bij FC Groningen, dat met Johan Kappelhof start als rechtsachter omdat Hans Hateboer geblesseerd is. PSV is ongewijzigd.

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Chery, Tibbling, Kieftenbeld, Rusnák; Van der Velden, Mahi.

14.30 uur: AFTRAP CHELSEA – SOUTHAMPTON
Graziano Pellè maakte dit kalenderjaar nog geen enkel doelpunt voor Southampton en dat kost hem in het uitduel met Chelsea zijn basisplaats. Manager Ronald Koeman kiest in de punt van de aanval voor Shane Long, die geassisteerd wordt door Sadio Mané en Dusan Tadic. Eljero Elia zit niet in de wedstrijdselectie wegens een enkelblessure.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Willian, Oscar, Hazard; Diego Costa.
Southampton: Forster; Clyne, Fonte, Alderweireld, Bertrand; Wanyama, Schneiderlin; Mané, Davis, Tadic; Long.

14.23 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 1-3
Heracles Almelo boekt een heel belangrijke zege bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer John Stegeman klimt hierdoor namelijk naar de veilige vijftiende positie op de ranglijst.

14.16 uur: MOISANDER HAAKT AF
Niklas Moisander kan toch niet starten in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De aanvoerder van Ajax heeft last van klachten aan zijn linkerenkel. Jairo Riedewald is zijn vervanger in de basisopstelling van de Amsterdammers.

13.57 uur: BEL HASSANI GOUD WAARD
Invaller Iliass Bel Hassani lijkt het duel te beslissen in het voordeel van Heracles Almelo. Opnieuw staat een schot van Brahim Darri aan de basis van de goal. Dit keer raakt de buitenspeler de lat. Bel Hassani staat op de goede plaats om af te ronden: 1-3.

13.44 uur: AVDIC SLAAT TOE
ADO Den Haag heeft het initiatief maar Heracles slaat toe. Het schot van Brahim Darri komt tegen de paal, waarna Denni Avdic uit de rebound 1-2 maakt.

13.30 uur: COCU LAAT WINNEND ELFTAL STAAN
PSV-trainer Phillip Cocu voert in het thuisduel met FC Groningen geen wijzigingen door in zijn basisploeg ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Karim Rekik en Adam Maher, die beiden hersteld zijn van een blessure, zitten hierdoor op de reservebank.

De opstelling van PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Isimat, Willems; Wijnaldum, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay.

13.18 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 1-1
Een open wedstrijd in Den Haag. Veel kansen aan beide kanten, maar pas twee doelpunten: 1-1.

13.16 uur: AJAX MET ANDERSEN
Lucas Andersen mag verrassend starten bij Ajax in het uitduel met SC Heerenveen. Daarnaast vervangt aanvoerder Niklas Moisander de geschorste Nick Viergever. Daley Sinkgraven mag beginnen tegen zijn oude club, Thulani Serero zit op de bank.

De opstelling: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Andersen

13.14 uur: GOAL VAN DUINEN
Vlak voor rust komt ADO Den Haag toch weer op gelijke hoogte. Heracles Almelo-doelman Bram Castro krijgt een voorzet niet klem en Mike van Duinen profiteert door de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1.

12.36 uur: GOAL HERACLES
Heracles Almelo komt op voorsprong! Wout Weghorst kopt een hoekschop van Mark-Jan Fledderus binnen. Aaron Meijers kan op de doellijn geen redding meer brengen.

12.30 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – HERACLES ALMELO
Henk Fraser heeft voor de belangrijke wedstrijd in de jacht op lijfsbehoud afgezien van een ultra-aanvallend ADO Den Haag. De oud-international houdt zondag tegen Heracles Almelo de Oekraïense huurling Oleksandr Iakovenko achter de hand voor als er nog extra aanvalskracht nodig is.

Zijn Heracles-collega John Stegeman laat aanvoerder Mark-Jan Fledderus als linksback beginnen, terwijl Simon Cziommer op het midenveld gaat acteren. Denni Avdic, vorige week nog als invaller goed voor de gelijkmaker tegen Vitesse (1-1) staat in de basis. Hij is de vervanger van de geblesserde Bryan Linssen.

Opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meiejrs; Malone, Alberg, Kristensen; Eduardo, Kramer, Van Duinen.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Zomer, Veldmate, Fledderus; Vujicevic, Bruns, Cziommer; Darri, Weghorst, Avdic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.