'Seedorf kan met KNVB-diploma alleen assistent worden'

Renzo Ulivieri, voorzitter van de belangenvereniging voor coaches in Italië, stelt dat Clarence Seedorf komend seizoen geen trainer kan worden van AC Milan. De 37-jarige middenvelder beschikt niet over de juiste papieren en heeft dus een stroman nodig.

'Seedorf kan met KNVB-diploma alleen assistent worden'

'Het diploma van zijn lopende trainersopleiding bij de KNVB heeft geen enkele waarde in Italië', vertelde Ulivieri aan Rai Sport. 'Hij kan in Italië alleen als assistent-coach aan de slag met de papieren die hij overhoudt aan de huidige cursus die hij volgt.'

Milan hakt maandag of dinsdag de knoop door over de toekomst van Massimiliano Allegri. Vice-president Adriano Galliani dineerde donderdagavond met de trainer, maar omdat erevoorzitter Silvio Berlusconi opnieuw niet aanwezig was, is er nog niets besloten.

Allegri heeft nog een contract tot medio 2014, maar mist het vertrouwen van de clubleiding. De oefenmeester wil alleen aanblijven als zijn verbintenis wordt opengebroken. Seedorf - in de periode tussen 2002 en 2012 als speler actief bij Milan - is door Berlusconi naar voren geschoven als vervanger van Allegri, aangezien hij ontevreden is over de prestaties en de ontwikkeling van het elftal.

Begin volgende week vindt in Milaan een bespreking plaats tussen Allegri, Berlusconi en Galliani. Dat is een vervolg op het onderhoud dat Galliani en Allegri vorige week op het hoofdkantoor van AC Milan hadden. Mocht Berlusconi zijn zin krijgen en Seedorf terugkeren, dan zal er ook een trainer moeten worden aangesteld die wél over de juiste papieren beschikt om op de bank te zitten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen