Capello adviseert Seedorf: 'Milan trainen is geen grap'

Clarence Seedorf moet er goed over na denken of hij nu al trainer van AC Milan wil worden. Volgens Fabio Capello is het 'een groot risico' als startpunt van een trainersloopbaan.

Capello adviseert Seedorf: 'Milan trainen is geen grap'

Massimiliano Allegri hangt bij AC Milan nog steeds een ontslag boven het hoofd. Voorzitter Silvio Berlusconi neemt waarschijnlijk deze week een negatieve beslissing over de toekomst van de trainer.

Capello zou een ontslag niet terecht vinden. 'In mijn ogen heeft Allegri prima werk geleverd en zou hij ook moeten blijven', zei de voormalig Milan-trainer in La Gazzetta dello Sport. 'Maar we weten dat de voorzitter een andere manier heeft om zaken te evalueren.'

Als opvolger valt de naam van Clarence Seedorf. De oud-international, die nog actief is voor Botafogo, zou volgende week voor zaken in Italië zijn. Dat biedt een gelegenheid voor een ontmoeting met Berlusconi.

Mocht het aanbod op tafel komen te liggen, dan raadt Capello Seedorf aan er goed over na te denken. 'Ik heb hem onder mijn hoede gehad en hem altijd gerespecteerd, maar het trainerschap van AC Milan is geen grap. Als eerste ervaring als trainer is het een groot risico.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen