Seedorf kan borst natmaken voor 'tweede Inzaghi'

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 31ste speelronde is dat het duel tussen AC Milan en Chievo van zaterdag (20.45 uur).

Seedorf kan borst natmaken voor 'tweede Inzaghi'

AC Milan

Klassering: 12de plaats (39 punten uit dertig duels)
Vorm: V-V-V-G-W

Het was me het weekje wel voor Clarence Seedorf. De trainer van AC Milan werd van alle kanten met kritiek gebombardeerd. De hetze in de Italiaanse media ging zover dat er van onschuldig gezaag aan stoelpoten van de trainer eigenlijk geen sprake was. De kranten en televisiestations probeerden Seedorf met gericht geschut uit zijn zetel te blazen. Zonder succes. Milan greep vorig weekend op doorzettingsvermogen een punt bij Lazio en boekte woensdag een zeer knappe uitoverwinning op Fiorentina (0-2).

Seedorf greep de winst op Fiorentina aan om zijn gram te halen en haalde fel uit naar journalisten die - naar zijn mening - pure verzinsels hadden opgeschreven. Hoe natuurlijk die reactie van de trainer ook mocht zijn; hij maakt het er zichzelf niet makkelijker mee. Dat deel van het Italiaanse journaille dat hij nu als kleine jongens in de hoek heeft gezet, zal elke kans aangrijpen om, gedreven door rancune, nog een keer het vuur te openen op de Nederlander. Het enige dat Seedorf kan doen om de gemoederen rustig te houden is ervoor te zorgen dat zijn team blijft presteren. En dat betekent dat er gewonnen moet worden van Chievo Verona. En als het even kan, met ruime cijfers.

Uitgelicht
Grote verliezer van de wederopstanding van Milan is Urby Emanuelson. De ex-Ajacied was wekenlang basisspeler op de linksbackpositie, maar werd na de ontluisterende 2-4 nederlaag tegen Parma van twee weken geleden geslachtofferd door Seedorf, die tegen Lazio en Fiorentina de voorkeur gaf aan Kevin Constant. Die situatie is funest voor Emanuelson, die nog altijd hoopt zich in de WK-selectie van Louis van Gaal te spelen. Geluk bij een ongeluk voor Emanuelson is dat Constant geblesseerd is voor het duel met Chievo. De ex-Ajacied start daardoor zo goed als zeker in de basis.

Chievo

Klassering: 16de plaats (27 punten uit 31 duels)
Vorm: V-W-V-V-W

Na een reeks van negen wedstrijden op rij zonder overwinning tussen half december en half februari, leek Chievo Verona rechtstreeks af te stevenen op degradatie naar de Serie B. Chievo, de club die oorspronkelijk uit de gelijknamige Veronese voorstad komt maar zichzelf tegenwoordig als zuiver Veronees afficheert, heeft door twee overwinningen in zijn laatste vier duels (2-1 tegen Genoa en 3-0 tegen Bologna), weer een gaatje met de degradatiezone geslagen.

Uitgelicht
Die overwinningen heeft Chievo voor een groot deel te danken aan een speler met een rood-zwart hart: Alberto Paloschi. De spits maakte tegen Genoa en Bologna in totaal vier doelpunten, waarmee hij zijn seizoenstotaal op tien treffers bracht. Dat Paloschi op 24-jarige leeftijd nog steeds zijn brood verdient bij een marginale club als Chievo, doet hem echter pijn. De rappe frontman is namelijk een product van de jeugdacademie van AC Milan en gold als enorm talent. 'De natuurlijke opvolger van Filippo Inzaghi', werd hij zelfs genoemd. Zover is het echter nog lang niet.

Onderlinge historie

Het duel in San Siro van zondag is voor de in bloedvorm verkerende Paloschi de uitgelezen kans om zich te laten zien aan Milan, dat zijn transferrechten nog altijd voor de helft bezit. Seedorf kan voor volgend seizoen namelijk nog wel een extra doelpuntenmaker gebruiken, want met Mario Balotelli (twaalf goals) heeft de Nederlander slechts een speler in zijn selectie die meer dan tien keer scoorde.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
27/11/2011 AC Milan - Chievo 4-0 Serie A
10/04/2012 Chievo - AC Milan 0-1 Serie A
03/11/2012 AC Milan - Chievo 5-1 Serie A
30/03/2013 Chievo - AC Milan 0-1 Serie A
10/11/2013 Chievo - AC Milan 0-0 Serie A
 
Tekst: Reon Boeringa

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.