Seedorf blijft winnen dankzij Balotelli, Inter klopt Parma

AC Milan heeft voor de vijfde maal op rij gewonnen en doet volop mee in de strijd om Europees voetbal. Ook stadgenoot Internazionale zegeviert bij Parma.

AC Milan – Livorno 3-0
Clarence Seedorf mag nog steeds de hoop koesteren dat hij volgend seizoen uitkomt in de Europa League. De trainer van AC Milan klopte dankzij Mario Balotelli degradatiekandidaat Livorno. Het was alweer de vijfde zege op rij voor Seedorf.

Balotelli, die kwakkelde met blessures, toonde direct zijn klasse. In de 43ste minuut opende hij de score met een fraaie kopbal en direct na rust leverde hij de assist bij het tweede doelpunt van Milan. Balotelli combineerde met Adel Taarabt, die de 2-0 inschoot. In de slotfase bepaalde Giampaolo Pazzini de eindstand op 3-0, opnieuw na voorbereidend werk van Balotelli. Nigel de Jong werd in de 66ste minuut gewisseld.

Door de resultaten op de andere velden staat Milan nu samen met Parma op de zesde positie, die recht geeft op Europees voetbal aan het einde van het seizoen. Parma heeft echter een beter onderling resultaat. De komende twee weken zullen beslissend zijn voor het elftal van trainer Seedorf, want eerst gaat Milan op bezoek bij nummer twee AS Roma en daarna volgt de stadsderby tegen nummer vijf Internazionale.

Udinese – Napoli 1-1
Napoli is op bezoek bij Udinese op een 1-1 gelijkspel blijven steken. Zonder Dries Mertens kwam Napoli nog wel op voorsprong via José Callejon, maar na rust zorgde Bruno Fernandes voor de gelijkmaker. Erg is het puntenverlies niet voor Napoli, want de club blijft stevig op de derde positie staan in de Serie A en stevent daarmee af op kwalificatie voor de Champions League.

Parma – Internazionale 0-2
Antonio Cassano heeft een negatieve hoofdrol voor zichzelf opgeëist in het uitduel van Parma met Internazionale. Onder toeziend oog van bondscoach Cesare Prandelli kreeg hij vlak voor rust de kans om Parma vanaf de strafschopstip op voorsprong te schieten. Cassano zag tegen zijn oude club zijn inzet echter gekeerd worden door Samir Handanovic, die in de afgelopen vijf seizoenen in de Serie A maar liefst twaalf penalty’s stopte.

Het verzet van Parma was gebroken toen Gabriel Alejandro Paletta direct na rust zijn tweede gele – en daarmee rode – kaart ontving. Een kopbal van Rolando hielp Inter in de 48ste minuut over het dode punt en vlak voor tijd bepaalde Fredy Guarin de eindstand op 0-2. Inter staat op de vijfde plaats in de Serie A. Parma volgt na het verlies tegen de directe concurrent op de zesde positie op vijf punten achterstand.

Lazio – Torino 3-3
Torino heeft spectaculair gelijkgespeeld bij Lazio. In Rome gaf Torino in de extra tijd een voorsprong weg tegen tien man en dat is een flinke klap voor de ploeg uit Turijn in de strijd om Europees voetbal.

Tot tweemaal toe kwam Torino op achterstand, via Stefano Mauri en Antonio Candreva, die een 'Panenka' deed, maar de bezoekers toonden veerkracht. Jasmin Kurtic maakte de openingstreffer van Mauri ongedaan en Panagiotis Tachtsidis zorgde met een volley voor de 2-2. Nadat Lazio door een rode kaart van Diego Novaretti door moest met tien man zorgde Ciro Immobile in de 89ste minuut voor opluchting bij de bezoekers, maar Lazio richtte zich op en kwam via Candreva in de 94ste minuut alsnog op gelijke hoogte: 3-3.