Inter ruim langs Sampdoria, Higuaín helpt Napoli aan winst

Internazionale boekte een overtuigende zege op Sampdoria en klimt naar de topvijf van de Serie A. Napoli maakte mede dankzij Dries Mertens (foto) en Gonzalo Higuaín geen fout in eigen huis tegen Lazio.

Sampdoria - Internazionale 0-4
Inter heeft een einde gemaakt aan de reeks van competitieduels zonder overwinning. Na de nederlaag tegen Atalanta Bergamo (2-1) en de remises tegen Udinese (0-0), Livorno (2-2) en Bologna (2-2) werd Sampdoria wel verslagen. Er gebeurde genoeg in Genoa, met name in de eerste twintig minuten. Gele kaarten, een rode kaart, een doelpunt en een strafschop. En dat in een tijdsbestek van zeven minuten.

Namens de grootmacht uit Milaan opende Mauro Icardi (foto links) de score op aangeven van Rodrigo Palacio. Even later kreeg Maxi López de kans om vanaf elf meter de stand gelijk te trekken, maar de inzet van de Argentijn werd gekeerd door doelman Samir Handanovic. Daar bleef het niet bij voor Sampdoria.

De thuisploeg kwam al na twintig minuten met tien man te staan nadat Éder binnen één minuut twee gele kaarten incasseerde. De eerste was vanwege zijn schwalbe, de tweede voor een opstootje met Walter Samuel. Na de rust was het al snel over en sluiten voor Sampdoria. Na ruim een uur verdubbelde Samuel de score, terwijl Icardi en Palacio de score verder opvoerden. Scheidsrechter Paolo Valeri deelde elf gele kaarten uit, waarvan acht voor Sampdoria.

Napoli - Lazio 4-2
Na de nederlaag van vorige week tegen Parma (1-0) heeft Napoli zich herpakt met een overwinning op Lazio. De Romeinse club kwam nog wel aan de leiding via Senud Lulic. Daarna nam de nummer drie van de Serie A het heft in handen. Het overwicht werd vlak voor de rust beloond met een schitterend doelpunt van Dries Mertens. De kleine Belg dribbelde langs twee man en schoot de bal verwoestend in de bovenhoek.

In de tweede helft namen de Napolitanen definitief afstand van Lazio, terwijl Lorik Cana na 48 minuten zijn tweede gele kaart ontving en mocht inrukken. Onder aanvoering van Gonzalo Higuaín liep de ploeg van trainer Rafael Benítez al snel uit naar 3-1. De Argentijn zette Napoli vanaf elf meter op voorsprong en maakte even later zijn tweede van de middag. Het slotakkoord leek voor Ogenyi Onazi, maar Higuaín bepaalde in Stadio San Paolo met zijn derde treffer de eindstand op 4-2.

Hellas Verona - Fiorentina 3-5
Fiorentina kan kwalificatie voor de Europa League nauwelijks meer ontgaan na een doelpuntrijke zege op Hellas Verona, waardoor het zeer stevig vierde staat. Hellas zakt naar plek negen en kan door het verlies deelname aan Europees voetbal wel vergeten. Jacopo Sala maakte in de veertiende minuut de openingstreffer namens Hellas, maar de thuisclub gaf die leidende positie nog voor rust uit handen.

Juan Cuadrado nam in de 31ste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening met een vlammend schot. In de 44ste minuut hielp Alberto Aquilani de club uit Florence met een intikker aan de leiding. In de 63ste minuut sloeg Fiorentina weer toe door een goal van Valero, die van dichtbij afrondde. Marco Donadel van Hellas kreeg enkele minuten later rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Cuadrado.

Toch maakte Hellas het weer spannend, via een door Luca Toni benutte strafschop. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Veronezen niet, want Alessandro Matri besliste het duel even later vanaf de penaltystip in het voordeel van Fiorentina. Daarmee was de doelpuntenregen nog niet voorbij, want Juan Iturbe (Hellas) en Aquilani (Fiorentina) bepaalden de eindstand op 3-5.