Roma legt druk bij Juve met wervelende voetbalshow

Reacties

AS Roma heeft ook zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Atalanta geen fout gemaakt. Met een overtuigende 3-1 overwinning zorgden de Romeinen ervoor dat ook koploper Juventus het hoofd koel moet houden, wil de riante voorsprong van de Turijnse titelverdediger niet alsnog in het geding komen.

Roma legt druk bij Juve met wervelende voetbalshow

Roma was halverwege november nog de Italiaanse lijstaanvoerder na een serie van tien zeges op rij. Sindsdien liet het Juventus langszij komen en vervolgens uitlopen door zowel voor als na de winterstop met grote regelmaat punten te morsen. De laatste weken is de ploeg van trainer Rudi Garcia echter weer net zo constant als aan het begin van deze jaargang.

De laatste zes competitiewedstrijden eindigden allemaal in een zege en ook Atalanta was zaterdagavond niet opgewassen tegen de Giallorossi. En dat terwijl de in blakende vorm verkerende Mattia Destro in de voorhoede ontbrak door een schorsing en sterkhouders Mehdi Benatia, Kevin Strootman en Federico Balzaretti door blessures langdurig aan de kant staan.

AS Roma en Francesco Totti lieten zich tegen Atalanta van hun beste kant zien. Hier steelt de 37-jarige captain de show met een hakbal. Links Gervinho, de man die even later voor 3-0 zou zorgen.
AS Roma en Francesco Totti lieten zich tegen Atalanta van hun beste kant zien. Hier steelt de 37-jarige captain de show met een hakbal. Links Gervinho, de man die even later voor 3-0 zou zorgen.

Roma trok zich daar tegen Atalanta niets van aan. Gervinho liet met een sterke dribbelactie en dito schot, dat gekeerd werd door Andrea Consigli, al in de eerste minuten zien met welke intentie zijn ploeg de wedstrijd inging. Wat volgde was een ware stormloop, waarbij Consigli vaak redde maar moest passen bij inzetten van Rodrigo Taddei en - na een schitterende combinatie - Adem Ljajic.

Atalanta mocht van geluk spreken dat het daarbij bleef, want onder aanvoering van Francesco Totti legde Roma de ene na de andere aanval op de mat. Na rust lieten de mannen van Garcia andermaal zien goed te kunnen voetballen, toen Gervinho na een sublieme hakbal van Totti op aangeven van Ljajic voor 3-0 zorgde.

De Ivoriaan had even later ook nog voor 4-0 moeten zorgen, maar faalde van enkele meters. Giulio Migliaccio deed nog wat terug met een rake kopbal, maar het deed niets af aan de superioriteit van Roma. Maandag zal blijken of Juventus in het uitduel met Udinese in de war is gebracht door de wervelende Romeinse voetbalshow, of dat het onverstoorbaar doorstoomt naar de derde titel op rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.