Turijnse recordjagers laten superjaar Roma verbleken

Reacties

Door de overwinning van Juventus op Udinese van maandagavond (2-0) staan er diverse records op sneuvelen in de Serie A. Juve heeft met nog vijf duels te spelen al even veel punten als vorig seizoen na 38 wedstrijden, terwijl AS Roma waarschijnlijk de beste nummer twee ooit wordt in Italië.

Turijnse recordjagers laten superjaar Roma verbleken

Door de triomf in Udine heeft Juventus na 33 wedstrijden liefst 87 punten. Ter vergelijking, de koplopers van de Premier League en Primera División (Liverpool en Atlético Madrid) haalden uit respectievelijk 34 en 33 duels slechts 79 en 82 punten.

Met nog vijf duels te spelen ligt Juventus op koers om als eerste Italiaanse club ooit de barrière van 100 punten te doorbreken. Daar heeft De Oude Dame uit zijn resterende vijf wedstrijden dertien punten voor nodig en gelet op het programma (thuis tegen Atalanta, Bologna en Cagliari, uit naar Sassuolo en Roma) is dat zeker haalbare kaart. Het puntenrecord in de Serie A ligt sowieso voor het oprapen voor Juve. Internazionale zette dat record in 2007 op 97 punten.

Conte
'Dit was een lastig duel waarin we het ons niet konden veroorloven om punten te laten liggen. We hebben het lastig gehad, maar ik ben heel blij met het resultaat', aldus trainer Antonio Conte na de winst op Udinese. In Udine kwam wederom de kracht van de selectie van Juve tot uiting. Conte hield een aantal steunpilaren (Carlos Tévez, Leonardo Bonucci en Arturo Vidal) aan de kant, zonder dat dat invloed had op het resultaat. 'Ik heb in al mijn spelers het volste vertrouwen. Iedereen heeft tegen Udinese 110% gegeven.'

Francesco Totti is met Roma bezig aan een ongekend goed seizoen, maar staat uiteindelijk met lege handen
Francesco Totti is met Roma bezig aan een ongekend goed seizoen, maar staat uiteindelijk met lege handen

Roma
Dat Juventus zó soeverein afstevent op zijn derde Scudetto in successie, is bijzonder zuur voor achtervolger AS Roma, wiens fantastische seizoen verbleekt door de Turijnse dominantie. Roma (79 punten uit 33 duels) heeft namelijk nu al meer punten dan de nummer twee van vorig seizoen na 38 duels (Napoli, 78 punten).

De formatie van de geblesseerde Kevin Strootman verkeert in een vorm die normaliter goed is voor de landstitel en heeft nog maar vier punten nodig om de beste nummer twee aller tijden te worden in de Serie A. Dat record stamt uit 2008, toen de Giallorossi tweede werden met 82 punten achter Inter (85 punten). Dat de hoofdstedelingen zich voor het eerst sinds 2010 gaan plaatsen voor de Champions League, is een schrale troost.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.