Schrikbeeld doemt op voor Leicester City: 'We zijn bang'

Reacties

Claudio Ranieri roept zijn spelers op meer dan ooit een eenheid te vormen nu kampioen Leicester City alle zeilen bij moet zetten om behouden te blijven voor het hoogste niveau. The Foxes verloren zondag voor eigen publiek met 0-3 van Manchester United en hebben sinds de jaarwisseling nog niet eens gescoord in competitieverband.

Schrikbeeld doemt op voor Leicester City: 'We zijn bang'

'We moeten gezamenlijk ten strijde trekken en blijven vechten, zeker nu', vertelde Ranieri aan de BBC na de zoveelste nederlaag. 'Ik ben nog steeds heel blij met mijn spelers en mijn spelers zijn ook blij met mij.' Aan het begin van het seizoen zwalkte Leicester City vooral in uitwedstrijden, maar inmiddels draait het ook voor eigen publiek geen meter.

'Het is heel belangrijk dat we zo snel mogelijk ons vertrouwen terugkrijgen. Vorig seizoen nam dat alleen maar toe door de zegereeks. Nu zijn we bang. Elke wedstrijd weer moeten we in de achtervolging.' De Italiaan vond zijn team nog niet eens zo slecht spelen tegen Manchester United. 'Tot de eerste goal zaten we nog in de wedstrijd. We wilden vroeg druk zetten. Na de 0-1 viel alles weg. Dan zien je dat we bijna geen vertrouwen hebben. De derde goal bijvoorbeeld gaven we echt weg.'

Na 24 speelrondes in de Premier League bezet Leicester City de zestiende plaats, met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Sunderland. De ploeg van Ranieri heeft bovendien de pech dat de laagvliegers punten beginnen te verzamelen. Inmiddels doemt het schrikbeeld van Manchester City uit 1938 op. The Sky Blues degradeerden destijds als regerend kampioen, ondanks een positief doelsaldo.

Mourinho
José Mourinho, die met Manchester United een einde maakte aan een serie gelijke spelen in de Premier League, denkt niet dat Ranieri er opeens niets meer van kan. 'Hij is vorige maand geheel terecht uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Over vele jaren hebben mensen het nog over wat hij heeft bereikt. Het maakt niet uit dat het dit seizoen moeilijk gaat. Dat komt door de deelname aan de Champions League en wat daarbij komt kijken. Ik weet zeker dat ze snel voldoende punten bij elkaar sprokkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.