Schreuder vreest oude bekende Chery op 'pittige avond'

FC Twente-trainer Alfred Schreuder kreeg in de aanloop naar het uitduel van zaterdag met ADO Den Haag goed nieuws uit de ziekenboeg. Zowel rechtsback Roberto Rosales als doelman Nikolay Mihaylov kunnen in actie komen.

Schreuder vreest oude bekende Chery op 'pittige avond'

'Nikolay Mihaylov kan spelen tegen ADO Den Haag', vertelt Schreuder op de clubwebsite over de Bulgaarse doelman die zaterdag in de warming-up voor het treffen met Roda JC Kerkrade zijn pink brak. 'Ook tegen Roda JC heeft hij gewoon kunnen spelen, anders had Timo Plattel gespeeld.' Wel speelt de doelman in Den Haag met een speciale handschoen.

Rosales is hersteld van zijn liesblessure. 'Roberto heeft de hele week meegetraind en is topfit. Andreas Bjelland was vandaag ziek en heeft niet kunnen trainen.' Ook Dusan Tadic keert terug bij de Tukkers. Hij was geschorst.

Schreuder weet wat hij kan verwachten van de opponent van zaterdag en roemt de formatie van trainer Maurice Steijn. 'ADO Den Haag is een goede tegenstander, zeker in eigen huis. Een ploeg die verdedigend behoorlijk sterk kan spelen, de voetballende oplossing zoekt en met Tjaronn Chery een echte spelmaker in huis heeft', is de coach van Twente lovend over Chery, die in het verleden in Enschede voetbalde.

Schreuder: 'In hun laatste thuiswedstrijd, tegen Vitesse, verliezen ze dan wel ruim (0-4), maar daar zag het er in de eerste helft helemaal niet naar uit. Tegen FC Utrecht verloor ADO onverdiend. We kunnen een pittige avond tegemoet zien. Als we ons eigen systeem weer goed uit willen voeren, dan moet we scherp zijn. We weten dat we minder ruimte zullen krijgen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen