Twente boekt tegen Roda JC eerste thuiszege in 2013

FC Twente heeft tegen Roda JC Kerkrade een einde gemaakt aan een reeks van zes thuisduels op rij zonder overwinning. Luc Castaignos en Nacer Chadli bezorgden de Tukkers een 2-0 zege.

Het betekende een succesvol debuut van Michel Jansen als hoofdtrainer. De hoofd opleidingen bij de club uit Enschede nam tegen Roda JC voor het eerst plaats naast Alfred Schreuder, de ongediplomeerde interim-trainer die het eerder dit seizoen overnam van de opgestapte Steve McClaren.

Jansen en Schreuder zagen Twente vanaf het eerste fluitsignaal domineren. In de negentiende minuut kwam Roda-verdediger Martijn Monteyne goed weg met een gele kaart na een zware overtreding op Leroy Fer. De middenvelder van de thuisclub hield geen blessure over aan de charge en kon daardoor een belangrijke rol spelen bij de openingstreffer van Castaignos.

Fer stuurde zijn ploeggenoot weg met een splijtende pass en Castaignos bleef uiterst koel alleen voor doelman Filip Kurto. Kort na rust was Chadli heel dicht bij 2-0, maar met een gekruld schot raakte hij de binnenkant van de paal. In de 56ste minuut was de Belg alsnog trefzeker. Hij kopte een voorzet van Tim Hölscher binnen.

FC Twente kreeg daarna nog kansen op meer, maar ook Roda JC kreeg nog mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Het bleef echter 2-0 in De Grolsch Veste, waardoor voor het eerst sinds 14 december weer eens een thuiswedstrijd werd gewonnen door de Tukkers. Zij blijven daardoor vijfde in de Eredivisie. Roda JC bezet na 29 wedstrijden nog altijd de zestiende plaats, met vier punten achterstand op RKC Waalwijk en PEC Zwolle.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.