Schreuder neemt bij FC Twente geen risico met Brama

Bij FC Twente ontbreekt Wout Brama ook zondag tegen NEC Nijmegen. Interim-trainer Alfred Schreuder had al aangekondigd geen risico te willen nemen met het oog op de play-offs om een Europa League-ticket, waar de Tukkers al van verzekerd zijn.

Schreuder neemt bij FC Twente geen risico met Brama

Brama kampt met een hielblessure. 'Hij krijgt zijn schoen niet aan zonder pijn, we kunnen er geen risico mee nemen. De beschikbaarheid van Robbert Schilder is ook nog twijfelachtig, hij is niet honderd procent fit. Hier nemen we later een beslissing over', vertelt Schreuder, die met Twente de vijfde plaats bezet, op de clubwebsite.

Andreas Bjelland is fit genoeg bevonden om zondag in de basis te starten. Als hij dat ook daadwerkelijk doet schuift Edson Braafheid door naar de linksachterpositie. Saillant is dat Bjelland in augustus uitgerekend tegen NEC zwaargeblesseerd raakte, waardoor hij de voorbije maanden moest toekijken. Schreuder, die vorige week in het duel met VVV-Venlo na rust een 2-0 achterstand goedmaakte (2-2), ziet een stijgende lijn sinds zijn aantreden. 'Ondanks die eerste helft, vind ik dat er progressie in zit, dat zie je ook op de trainingen. Ik kijk wel door zo'n eerste helft heen, ik weet hoe de groep in elkaar zit. Er wordt onderling beter gecorrigeerd en ze accepteren van elkaar hoe een ieder is, dat vind ik belangrijk.'

'We willen de komende wedstrijden kijken of we een stap kunnen zetten. Bovendien willen we in ieder geval vijfde worden, dat is een voordeel in de play-offs', aldus Schreuder.

De opponent lijkt die deelname aan de play-offs door een recente dramatische reeks juist te kunnen vergeten. De formatie van Alex Pastoor heeft plaatsing niet in eigen hand en heeft alleen nog een theoretische kans.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen