VVV geeft in twee minuten winst weg tegen FC Twente

VVV-Venlo is in het competitieduel met FC Twente niet verder gekomen dan een gelijkspel. In eigen huis kwamen de Limburgers binnen 25 minuten op een 2-0 voorsprong, maar zagen ze de Tukkers na rust binnen twee minuten weer op gelijke hoogte komen. In Stadion De Koel werd het 2-2.

Door de remise van de Tukkers in Limburg moet het elftal van interim-trainer Alfred Schreuder voorlopig pas op de plaats maken wat betreft directe plaatsing voor Europees-voetbal, terwijl VVV in de laatste drie wedstrijden Willem II onder zich moet houden om directe degradatie te voorkomen.

Het lunch-duel in de Eredivisie begon uitstekend voor de nummer voorlaatst. Nadat Dusan Tadic vroeg in de wedstrijd dichtbij de openingstreffer was geweest namens Twente en Uche Nwofor gevaar had gesticht voor de thuisploeg, was het vlak daarna wel raak.

Na achttien minuten kopte FC Twente-huurling Nils Röseler de bal uit een voorzet van Bryan Linssen achter Nikolay Mihaylov, die vijf minuten later ook een antwoord schuldig moest blijven op een vervaarverlijk stuiterend schot van Nwofor. De Nigeriaan legde vanaf de rand van de strafschopgebied aan en zag zijn inzet mede dankzij het slechte veld in het Twente-doel belanden. Mihaylov verkeek zich volkomen op de inzet van de aanvaller, die dankzij een polletje in het doel verdween. FC Twente had door de slechte staat van de grasmat veel moeite om het VVV moeilijk te maken. Waar de club uit Enschede voor de rust kansen probeerde te creëren via verzorgd veldspel, tapte Twente na de onderbreking uit een ander vaatje.

Met meer opportunisme ging Twente na rust op zoek naar de aansluiting. Kansen kreeg de ploeg al snel via Felipe Gutiérrez en Nacer Chadli, maar een rake kopbal van Rasmus Bengtsson zorgde in de 58ste minuut uiteindelijk voor de aansluitingstreffer. De Zweedse verdediger verlengde de bal uit een hoekschop van Tadic knap richting de tweede paal. Daarna kwam Twente duidelijk beter in de wedstrijd. Amper een minuut na de 2-1 was de gelijkmaker al een feit. Op aangeven van invaller Tim Hölscher bepaalde Luc Castaignos (foto) met zijn elfde seizoentreffer direct de eindstand: 2-2. Want vlak voor tijd kopte Edson Braafheid nog naast bij een corner, waardoor de comeback van de Tukkers niet compleet werd.

Twente blijft door het gelijkspel steken op de vijfde plaats in de competitie met 55 punten uit 31 wedstrijden. De achterstand op nummer vier Feyenoord, dat later deze zondag de topper speelt tegen Vitesse, bedraagt vijf punten. Daardoor lijken de play-offs de enige weg naar Europees voetbal. VVV bezet na deze speelronde nog altijd de zeventiende plaats met 23 punten, drie meer dan hekkensluiter Willem II.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.