FC Twente licht optie Rosales en laat Bajrami vertrekken

Hoewel hij zelf nog twijfelt over een nieuwe verbintenis in Enschede heeft FC Twente zich ook voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Roberto Rosales. Het contract van de 24-jarige rechtsback loopt na dit seizoen af, maar de club heeft de eenjarige optie gelicht, die daarin is opgenomen.

FC Twente licht optie Rosales en laat Bajrami vertrekken

FC Twente heeft daarmee in ieder geval een transfersom veilig gesteld indien de international van Venezuela van plan is om komende zomer zijn carrière elders voort te zetten. De clubleiding is dermate tevreden over Rosales dat ze hem in een gesprek heeft meegedeeld open te staan voor een nieuwe, meerjarige verbintenis.

Latino Rosales heeft er echter nooit een geheim van gemaakt dat hij nog een keer in Spanje wil voetballen. De verdediger kwam in 2010 in het kielzog van trainer Michel Preud’homme van AA Gent naar FC Twente en speelde sindsdien 72 wedstrijden in de Eredivisie.

BajramiDe Enschedese club neemt na dit seizoen wel afscheid van Emir Bajrami. De 24-jarige vleugelspits uit Zweden kwam in 2010 voor bijna drie miljoen euro en onder grote verwachtingen naar Twente, maar kon die nooit waarmaken. Deze competitie speelt hij op huurbasis bij AS Monaco in de tweede divisie van Frankrijk.Voor de Zweed is concrete buitenlandse belangstelling.

De dit seizoen verhuurde Quincey Promes (Go Ahead Eagles) en Nils Röseler (VVV-Venlo) keren volgend seizoen terug naar Enschede. Met de bij Racing Genk gestalde Glynor Plet en de voor het Deense FC Nordsjaelland spelende vleugelspits Joshua John gaat Twente binnenkort om de tafel. (Peter Wekking) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International meer over FC Twente. Zo is er naar aanleiding van het duel met VVV-Venlo (2-2) aandacht voor het zigzagbeleid van voorzitter Joop Munsterman. Bestel in onze webshop VI nr. 17, die vanaf woensdag in de winkels ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen