Schorsing en nieuwe boete voor recidivist Mourinho

Reacties

De Engelse voetbalbond heeft José Mourinho een schorsing van één duel opgelegd. De Manchester United-manager liet zich gaan in het Premier League-duel met West Ham United afgelopen zondag (1-1).

Schorsing en nieuwe boete voor recidivist Mourinho

Daarin werd Mourinho al in de eerste helft naar de tribune gestuurd door arbiter Jon Moss. De veelbesproken United-coach trapte uit onvrede over een beslissing van Moss een bidon meters ver weg. Uiteindelijk bleek op de tv-beelden dat Moss het bij het rechte eind had toen hij Paul Pogba bestrafte voor een schwalbe. Het herhaalde wangedrag van Mourinho maakt dit seizoen veel los in Engeland. Het is immers niet de eerste keer dat de Portugees in conflict is met de arbitrage.

De eerste keer was rond het competitieduel met Liverpool van 17 oktober. Zijn uitspraken over scheidsrechter Anthony Taylor leverde hem een boete van 8.800 euro op wegens het in diskrediet brengen van het voetbal. Kort daarna was het weer raak, op 29 oktober werd hij halverwege het duel met Burnley naar de tribune gestuurd wegens ontoelaatbaar taalgebruik in de catacomben. De FA kwam opnieuw in actie en legde Mourinho behalve een boete van 55.000 euro een schorsing voor het duel met Swansea City (1-3 zege) op.

Na zijn wangedrag van afgelopen zondag krijgt Mourinho nu alweer zijn derde boete in anderhalve maand tijd opgelegd. De Portugees moet 18.800 euro betalen en bekeek het League Cup-duel met West Ham United van woensdag op de tribune.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.