Mourinho: al het hele seizoen in de clinch met arbitrage

Reacties

José Mourinho hangt opnieuw een straf boven het hoofd. De Engelse voetbalbond (FA) is een onderzoek naar de Portugese manager van Manchester United gestart naar aanleiding van zijn gedrag in het thuisduel van zondag met West Ham United (1-1).

Mourinho: al het hele seizoen in de clinch met arbitrage

Daarin werd Mourinho al in de eerste helft naar de tribune gestuurd door arbiter Jon Moss. De veelbesproken United-coach trapte uit onvrede over een beslissing van Moss een bidon meters ver weg. Uiteindelijk bleek op de tv-beelden dat Moss het bij het rechte eind had toen hij Paul Pogba bestrafte voor een schwalbe.

Het herhaalde wangedrag van Mourinho maakt dit seizoen veel los in Engeland. Het is immers niet de eerste keer dat de Portugees in conflict is met de arbitrage.

Diskrediet
De eerste keer was rond het competitieduel met Liverpool van 17 oktober. Dat stond destijds onder leiding van Anthony Taylor, een scheidsrechter die afkomstig is uit de buurt van Manchester. Mourinho had voorafgaand aan de clash met de rivaal uitgesproken dat het daardoor ondoenlijk zou zijn voor de arbiter om een goede prestatie af te leveren. Na een 0-0 gelijkspel moest Mourinho vervolgens erkennen dat de Taylor het er wél uitstekend vanaf gebracht had, maar de FA was niet te vermurwen. Mourinho werd het in diskrediet brengen van het voetbal verweten en kreeg een boete van 8800 euro.

José Mourinho wordt naar de tribune begeleid in het duel met West Ham United.
José Mourinho wordt naar de tribune begeleid in het duel met West Ham United.

Kort daarna was het weer raak, want op 29 oktober werd Mourinho halverwege het competitieduel met Burnley (0-0) naar de tribune gestuurd. Destijds voor ontoelaatbaar taalgebruik in de catacomben. Slachtoffer was toen scheidsrechter Mark Clattenburg. De FA kwam opnieuw in actie en legde Mourinho behalve een boete van 55.000 euro een schorsing voor het duel met Swansea City (1-3 zege) op.

Door het nieuwe lopende onderzoek moet Mourinho opnieuw vrezen voor een sanctie. Zondag treft het zeer moeizaam presterende United het Everton van trainer Ronald Koeman. Tussendoor komt West Ham nog eens op bezoek. Woensdag staat op Old Trafford de kwartfinale van de strijd om de League Cup op het programma.

Van Gaal
Ondertussen bezet Mourinho met twintig punten de zesde plaats, op elf punten van koploper Chelsea. Een vergelijking met zijn voorgangers toont dat ook de Portugees het lastig heeft bij United. Louis van Gaal stond vorig seizoen na dertien competitieduels op 27 punten en het jaar daarvoor op 22. Ook de verguisde David Moyes, de opvolger van Sir Alex Ferguson, had na dertien optredens 22 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.