Schorsing dreigt voor Labyad door onderzoek aanklager

Reacties

Zakaria Labyad lijkt niet weg te gaan komen met de schop die hij in de finale van de play-offs om een Europa League-ticket uitdeelde aan Mark Uth. De middenvelder annex aanvaller van Vitesse heeft een onderzoek van de aanklager betaald voetbal aan zijn broek gekregen, zo meldt de KNVB.

Schorsing dreigt voor Labyad door onderzoek aanklager

'De aanklager wil een verklaring van Labyad vanwege vermeend trappen van Heerenveen-speler Mark Uth. Ook heeft de aanklager zowel de begeleiding en aanvoerder van Vitesse als Uth, Heerenveen en de arbitrage om een verklaring gevraagd', zo luidt de uitleg vanuit Zeist. De partijen hebben tot dinsdag (morgen) 11.00 uur de tijd om te reageren.

Op basis van de verklaringen zal worden besloten of er een schikkingsvoorstel komt of dat Labyad weg komt met de overtreding.

Toen Labyad de overtreding beging was het nog 2-1 in het voordeel van de Friezen, die het thuisduel met 2-2 hadden gelijkgespeeld. Arbiter Bas Nijhuis bestrafte de actie van Labyad niet en liet zelfs doorspelen. Nu de aanklager betaald voetbal zijn onderzoek heeft aangekondigd, lijkt Nijhuis dus te hebben aangegeven de overtreding niet te hebben waargenomen. Dat lijkt in strijd met wat Labyad na afloop verklaarde. 'De scheidsrechter zei dat hij me rood had kunnen geven...', aldus de Vitessenaar, die overigens aangaf dat er van opzet geen sprake was.

Omdat Vitesse, mede door een goal van Labyad, uiteindelijk nog met 5-2 won gaan de Arnhemmers volgend seizoen Europa in. De kans dat Labyad daarbij is, is nihil. Hij werd gehuurd van Sporting Lissabon, maar lijkt voor een transfer naar een andere club te staan komende zomer. In Portugal beschikt hij nog over een verbintenis tot medio 2017.

Beoordeel hieronder zelf de overtreding van Labyad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.