VI Live: blik terug op degradatie NAC en feest Roda

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op degradatie NAC en feest Roda

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op het voetbalspektakel in binnen- en buitenland.

22.47 uur: EINDSTAND NAPOLI – LAZIO 2-4
Lazio plaatst zich voor de voorronde van de Champions League na een knotsgek duel met Napoli. Vlak voor tijd bepaalt Miroslav Klose de eindstand op 2-4.

22.36 uur: LAZIO LEIDT
Ogenyi Onazi maakt de 2-3 voor Lazio! Over en sluiten! Stefan de Vrij en consorten eindigen derde.

22.27 uur: MIS
Gonzalo Higuaín laat de kans liggen Napoli op 3-2 te helpen. Hij schiet de onterecht gegeven strafschop ruim een meter over het doel.

22.22 uur: TIEN TEGEN TIEN
Nu ook Napoli met tien man na rood (2x geel) voor Faouzi Ghoulam.

22.16 uur: DOELPUNT NAPOLI
En het staat 2-2 door een goal van Gonzalo Higuaín! Lazio staat met tien man. De wedstrijd staat op zijn kop.

22.13 uur: ROOD LAZIO
Marco Parolo krijgt zijn tweede gele kaart. Napoli met elf tegen tien en er is nog een half uur te spelen.

22.07 uur: DOELPUNT NAPOLI
En daar is de 2-1 van de voet van Gonzalo Higuaín! Heeft Napoli een miraculeuze comeback in zich? Direct erna haalt Stefan de Vrij een schot van Dries Mertens van de doellijn.

21.39 uur: RUSTSTAND NAPOLI - LAZIO 0-2
Vlak voor rust maakt Antonio Candreva de 0-2 na een enorme fout van Kalidou Koulibaly. Stefan de Vrij staat op het randje van de Champions League!

21.24 uur: DOELPUNT LAZIO
Lazio leidt met 0-1 in Napels dankzij een van richting veranderd schot van Marco Parolo.

21.16 uur: REUSACHTIGE KANS
Een enorme kans voor Napoli, maar José Callejon schiet na een prachtige pass van Gonzalo Higuaín rakelings naast.

20.45 uur: AFTRAP NAPOLI – LAZIO
De kraker op de laatste speeldag van de Serie A begint! Napoli móét winnen om zich ten koste van Lazio voor de voorronde van de Champions League te plaatsen. Stefan de Vrij start bij Lazio, waar Edson Braafheid op de bank zit. Bij Napoli ontbreekt Jonathan de Guzman vanwege een blessure. Overigens is het resultaat bij deze wedstrijd ook nog van belang voor Ajax.
Opstelling Napoli: Andujar; Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; David Lopez, Inler; Callejon; Hamsik, Mertens; Higuain.
Opstelling Lazio: Marchetti; Mauricio, De Vrij, Gentiletti; Basta, Cataldi, Parolo, Lulic; Candreva, Djordjevic, Felipe Anderson.

Van de overige zes duels die nu beginnen zijn alleen Sampdoria – Parma en Internazionale – Empoli nog van belang. Deze clubs strijden namelijk om plek zeven, die recht geeft op deelname aan de Europa League als Genoa geen UEFA-licentie krijgt. Spits Mauro Icardi van Inter maakt nog kans op de topscorerstitel. Om Luca Toni van Hellas Verona te achterhalen moet hij twee keer scoren.

18.34 uur: EINDSTAND VITESSE - SC HEERENVEEN 5-2
Vitesse wint van SC Heerenveen en grijpt het laaste Europese ticket. Volgend seizoen zijn de Arnhemmers actief in de voorrondes van de Europa League.

18.30 uur: PUBLIEKSWISSEL TRAORE
Onder luid applaus verlaat Bertrand Traore het veld. Was dit zijn laatste wedstrijd in een Vitesse-shirt? Komende zomer keert de aanvaller waarschijnlijk terug naar zijn werkgever Chelsea.

18.28 uur: VITESSE IN STIJL NAAR EUROPA LEAGUE
Vitesse heeft de smaak te pakken en schiet er nog maar een bal in. Centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden is helemaal mee naar voren gekomen en krijgt de bal op een presenteerblaadje van Vako Qazaishvili: 5-2. Een schitterend zaalvoetbaldoelpunt van Vitesse.

18.25 uur: LABYAD BESLIST HET
Plaatsing voor de Europa League kan Vitesse bijna niet meer ontgaan. Op schitterende wijze beslist Zakaria Labyad het duel. Hij krijgt de bal van Wallace en schiet hem via de onderkant van de lat binnen: 4-2.

18.20 uur: GOAL PRÖPPER
We gaan niet verlengen in de Gelredome. Davy Pröpper is zijn gewicht in goud waard door de 3-2 voor Vitesse te maken. Zijn schot wordt van richting veranderd door Kenny Otigba, waardoor Kristoffer Nordfeldt kansloos is. SC Heerenveen heeft nog een kwartier om te voorkomen dat Vitesse zich plaatst voor de Europa League.

17.58 uur: GELIJKMAKER VEJINOVIC
Een gouden wissel van Peter Bosz. Marko Vejinovic schiet namelijk eens strafschop binnen, die versierd werd door Bertrand Traore: 2-2. Over twee duels is de stand weer helemaal gelijk.

17.52 uur: BOSZ WISSELT MCEACHRAN
Josh McEachran ging in de fout bij het eerste doelpunt van SC Heerenveeen. De Chelsea-huurling keert na rust niet meer terug in het elftal van Vitesse, want trainer Peter Bosz brengt Marko Vejinovic voor hem in het veld.

17.32 uur: RUSTSTAND VITESSE - SC HEERENVEEN 1-2
Door twee doelpunten van Mark Uth leidt SC Heerenveen met 1-2 in Vitesse. Het eerste duel in Friesland eindigde in 2-2, dus met deze stand plaatst Heerenveen zich voor de voorronde van de Europa League!

17.10 uur: GOAL HEERENVEEN
En daar is Mark Uth weer! Met een strakke schuiver laat hij doelman Eloy Room opnieuw kansloos. De bezoekers uit Friesland leiden met 1-2 op bezoek bij Vitesse. Bij deze tussenstand plaatst Heerenveen zich voor de voorronde van de Europa League.

17.02 uur: RODA JC TERUG IN DE EREDIVISIE, TRANEN MAASKANT
NAC Breda is gedegradeerd naar de Jupiler League na de 2-1 nederlaag in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade, dat na één seizoen in de Jupiler League weer terug is op het hoogste niveau. Trainer Robert Maaskant barst in huilen uit nu de degradatie voor zijn ploeg een feit is.

16.57 uur: GOAL VITESSE
En het staat weer gelijk in Arnhem. Guram Kashia maakt vanuit een hoekschop de 1-1.

16.52 uur: GOAL RODA JC
Tom van Hyfte scoort voor Roda JC de 1-2! Een drama dreigt voor NAC Breda, want met deze stand degradeert NAC en promoveert Roda JC!

16.49 uur: GOAL HEERENVEEN
Mark Uth opent op fraaie wijze de score in Arnhem. Na slordig balverlies van Joshua McEachran kan Uth doorlopen en laat hij doelman Eloy Room volkomen kansloos met een lepe sleepbeweging.

16.45 uur: AFTRAP VITESSE – SC HEERENVEEN
De bal rolt in Arnhem! Gaat het laatste Europa League-ticket naar Vitesse of SC Heerenveen? Het duel in Friesland eindigde donderdag in 2-2.

De opstellingen: Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Pröpper, Vako; Wallace, Traore, Labyad. SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, St. Juste, Otigba, Van Anholt; Van den Berg, De Roon, Thern; Slagveer, Uth, Larsson.

16.44 uur: EERSTE HELFT VERLENGING AFGELOPEN
NAC leidt halverwege de verlenging. Komt Roda JC terug of houdt de thuisploeg stand in het laatste kwartier?

16.33 uur: GOAL MARCELLIS
Dirk Marcellis knikt raak en zet de thuisploeg al vroeg in de verlenging op voorsprong. Maar de grote vraag is: was de bal wel of niet over de lijn? De bal zou de lijn nét zijn gepasseerd...Bij deze stand is NAC verzekerd van Eredivisie-voetbal, maar Roda JC heeft aan één doelpunt genoeg om de rollen weer om te draaien.

16.22 uur: VERLENGEN IN BREDA
NAC won het eerste duel in Limburg met 0-1, terwijl Roda JC met 0-1 te sterk is in Breda. We gaan dus verlengen in het Rat Verlegh Stadion.

16.21 uur: GROTE KANS NAC OM ZEEP
Ruben Ligeon geeft voor, maar Adnane Tighadouini laat de kans van dichtbij onbenut. Hij schiet op het lichaam van Guy Ramos. Nog een paar minuten te spelen.

16.18 uur: ROOD VOOR SWINKELS
Gejuich in Breda. Niet vanwege een treffer, maar vanwege de tweede gele kaart voor Roda JC-verdediger Arjan Swinkels, die in het verleden actief was voor aartsrivaal Willem II. Beide ploegen staan weer met tien man op het veld.

16.10 uur: TEN ROUWELAAR REDT NAC
Mitchel Paulissen krult de bal uit een vrije trap tegen de paal. De club uit Breda snakt naar de verlenging, terwijl Roda JC na het inbrengen van breekijzer Frank Demouge gaat voor de genadeklap.

16.04 uur: TIGHADOUINI RAAKT DE PAAL
Roda JC heeft een man meer, maar NAC Breda is direct na de rode kaart van Seuntjens via Adnane Tighadouini gevaarlijk. De razendsnelle flankspeler breekt door over de rechterkant, maar schiet tegen de buitenkant van de paal.

16.02 uur: ROOD SEUNTJENS
Mats Seuntjens mag inrukken. De aanvaller van NAC Breda krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Tom Van Hyfte.

15.50 uur: RODA JC GEVAARLIJK
Het ziet er vooralsnog niet rooskleurig uit voor NAC Breda. Roda JC begint sterk aan de tweede helft en is al snel gevaarlijk via een vrije trap van Hicham Faik.

15.40 uur: OTIGBA VERVANGT VAN AKEN
Bij SC Heerenveen is Kenny Otigba in het uitduel met Vitesse de vervanger van de geblesseerde Joost van Aken. Verder voeren beide trainers geen wijzigingen door in de basisopstellingen voor het play-offduel om Europees voetbal. De heenwedstrijd in Friesland eindigde in 2-2.

De opstellingen:
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Pröpper, Vako; Wallace, Traore, Labyad.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, St. Juste, Otigba, Van Anholt; Van den Berg, De Roon, Thern; Slagveer, Uth, Larsson.

15.19 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - RODA JC KERKRADE 0-1
Niet lang na de goal van Roda JC Kerkrade is het rust in Breda. Een spannende tweede helft moet duidelijk maken of NAC zich handhaaft in de Eredivisie.

15.16 uur: GOAL PAULISSEN
Mitchel Paulissen maakt een cruciaal uitdoelpunt voor Roda JC Kerkrade. Hij omspeelt doelman Jelle ten Rouwelaar en schuift de bal bijna vanaf de achterlijn in het lege doel: 0-1. Over twee wedstrijden is de stand ineens gelijk. Hoe gaat NAC Breda deze tegenslag verwerken?

15.09 uur: NAC NOG NIET IN PROBLEMEN
NAC Breda heeft voorlopig een optisch veldoverwicht tegen Roda JC Kerkrade. De club uit Breda heeft bovendien ook de beste mogelijkheden. Gescoord is er echter nog niet, dus Roda mag nog hoop koesteren.

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA - RODA JC KERKRADE
Krijgen we na NEC en De Graafschap met Roda JC Kerkrade nog een nieuwe club in de Eredivisie of houdt NAC Breda de 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd vast en blijft het zo actief op het hoogste niveau?

NAC-coach Robert Maaskant haalde in ieder geval een beproefde truc uit de kast. Hij kondigde namelijk aanvankelijk aan om met Joeri de Kamps te starten, maar uiteindelijk is het Uros Matic die speelt.

14.24 uur: EINDSTAND FC VOLENDAM - DE GRAAFSCHAP 0-1
De Graafschap wint in Volendam en promoveert naar de Eredivisie. Doelpuntenmaker Vincent Vermeij en doelman Hidde Jurjus waren de uitblinkers.

13.58 uur: JURJUS BEREIKT HELDENSTATUS
Wat een redding van Hidde Jurjus! Hij stopt op acrobatische wijze een vrije trap van Brandley Kuwas.

13.55 uur: DE GRAAFSCHAP HOUDT STAND
De Graafschap gooit lijf en leden in de strijd om de nipte voorsprong te behouden. FC Volendam dringt wel aan, maar doelman Hidde Jurjus houdt vooralsnog zijn doel schoon.

13.32 uur: TWEEDE HELFT BEGONNEN
De spelers zijn begonnen aan de tweede helft. Wie gaat er in Volendam het best om met de druk?

13.30 uur: OPSTELLINGEN NAC BREDA – RODA JC
De 22 namen die aan de aftrap verschijnen in Breda zijn bekend. De inzet voor het duel is duidelijk: een ticket voor de Eredivisie. VI-verslaggever Dennis van Bergen blikt hier vooruit op het play-offduel.

De opstellingen.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Amieux; Naah, Matic; Seuntjens, De Zeeuw, Tighadouini; Fernandez.
Roda JC Kerkrade: Van Leer; Dijkhuizen, Ramos, Swinkels, Van Peppen; Faik, Van Hyfte; E. Gyasi, Paulissen, Höcher; Jansen.

13.24 uur: 'De Graafschap hard op weg naar wonder van 2015'
VI-verslaggever Freek Jansen blikt terug op de eerste helft van de promotieclash tussen FC Volendam en De Graafschap. Beluister hier het audio-fragment.

13.18 uur: RUSTSTAND FC VOLENDAM - DE GRAAFSCHAP 0-1
FC Volendam dicteert, maar De Graafschap leidt halverwege. Is de thuisploeg in staat na de rust twee keer te scoren?

13.10 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP
En nu is het wél raak. Volledig tegen de verhouding in komen de bezoekers op voorsprong dankzij een treffer van Vincent Vermeij. De lange spits opent de score op aangeven van Jerry van Ewijk. Met deze tussenstand promoveert De Graafschap naar de Eredivisie.

13.09 uur: GEJUICH IN VOLENDAM
Maar het is al snel weer stil. Brandley Kuwas haalt uit en ziet zijn inzet maar rakelings naast gaan. De bal raakt het net, waardoor de Volendamse fans denken dat die in het doel ligt.

13.00 uur: VOLENDAM DRINGT AAN
Het eerste half uur was duidelijk voor de thuisploeg. Kevin Brands was twee keer gevaarlijk voor het doel van De Graafschap, terwijl het schot van Kevin van Kippersluis met moeite werd gekeerd. De Superboeren hebben het zwaar, maar houden vooralsnog stand.

12.30 uur: AFTRAP FC VOLENDAM - DE GRAAFSCHAP
De return is begonnen. Het eerste duel in Doetinchem eindigde in 0-0. Welke ploeg speelt volgend seizoen in de Eredivisie? Hieronder de opstellingen.

FC Volendam: Zwarthoed; Akouili, Schilder, Schouten, Lo Fo Sang; Evers, Fafiani, Overtoom; Kuwas, Brands, Van Kippersluis.
De Graafschap: Jurjus; Lazic, Pröpper, Van den Pavert, Cavlan; Tarfi, Linssen, Vida, Koolhof; Vermeij, Van Ewijk.

12.15 uur: VOORUITBLIK OP KRAKER IN VOLENDAM
VI-verslaggever Freek Jansen blikt vooruit op het beslissende play-offduel om degradatie/promotie tussen De Graafschap en FC Volendam. Luister hier naar de vooruitblik.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.