Schorsing achteraf voor schwalbe: grote verbazing in Birmingham

Reacties

Lukas Jutkiewicz is zaterdag toeschouwer bij Birmingham City. De 33-jarige aanvaller is veroordeeld tot die rol vanwege misleiding van de arbitrage, zo kreeg hij een paar dagen na de bewuste wedstrijd te horen.

Schorsing achteraf voor schwalbe: grote verbazing in Birmingham
© Pro Shots
Birmingham City
Birmingham City
0 - 1
Wigan Athletic
Wigan Athletic

Vroeg in het duel met Wigan Athletic was de doorgebroken Jutkiewicz vorige week het slachtoffer van een overtreding van Joe Bennett. Althans, in de ogen van scheidsrechter Andy Davies was de actie zelfs reden om de rode kaart te trekken voor de speler van Wigan.

De onafhankelijke tuchtcommissie kwam na het zien van de beelden echter tot een compleet andere conclusie. Jutkiewicz had zich schuldig gemaakt aan theater en daarmee de arbitrage misleid. En dus werd de rode kaart voor Bennett geseponeerd en Jutkiewicz bestraft met een schorsing voor twee duels.

Birmingham-manager John Eustace zette zijn vraagtekens bij het oordeel. 'Hij zou zeker niet bewust een duik hebben gemaakt. Hij zag de voet van de tegenstander komen en anticipeerde erop dat hij zou worden geraakt. Maar goed, dit gebeurt in het voetbal. We moeten verder.'

Voorlopig zonder Jutkiewicz, die door de schorsing de wedstrijden tegen Rotherham United en Norwich City mist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.