Schalke volgt voorbeeld concurrentie tegen Gladbach

Reacties

Schalke 04 heeft in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach verzuimd te profiteren van het puntenverlies van de concurrentie eerder dit weekend. Net als Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg liet de club van Klaas-Jan Huntelaar, die inviel, punten liggen in de strijd om Champions League-voetbal: 0-1.

Schalke volgt voorbeeld concurrentie tegen Gladbach

Met een zege op Gladbach kon Schalke de voorsprong op nummer vier Leverkusen vergroten tot zes punten en de achterstand op nummer twee Dortmund verkleinen tot vier punten. De ploeg van trainer Jens Keller verloor echter voor de tweede keer op rij, waardoor zelfs Wolfsburg (vijfde) en Gladbach (zesde) in theorie nog een bedreiging vormen.

Dat rechtstreekse plaatsing voor de Champions League twee duels voor het einde nog altijd niet zeker is, kwam doordat Schalke net als vorige week tegen VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens (3-1 nederlaag) niet doortastend optrad. Met door het ontbreken van Huntelaar (foto boven), die met ontstoken keelamandelen kampte en op de bank begon, konden Die Königsblauen geen bres slaan in de defensie van Gladbach.

Kort voordat hij de winnende goal zou maken miste Patrick Herrmann al een dot van een kans.
Kort voordat hij de winnende goal zou maken miste Patrick Herrmann al een dot van een kans.

Omdat Schalke ook achterin regelmatig slordig optrad mondde dat uit in de eerste thuisnederlaag sinds 26 oktober, toen aartsrivaal Borussia Dortmund met 3-1 zegevierde. Ditmaal was een schot van Patrick Herrmann, na slecht uitverdedigen bij een corner, in de 35ste minuut voldoende om Schalke thuis voor de derde keer dit seizoen op de knieën te dwingen.

Op die zege viel weinig af te dingen, omdat de beste kansen ook na rust voor Gladbach bleven. Na het inbrengen van Huntelaar raakte Adam Szalai op aangeven van de Nederlander alleen nog de paal, waardoor de strijd om plek drie nog open ligt. Schalke heeft alles wel nog in eigen hand, met wedstrijden tegen laagvliegers SC Freiburg en 1. FC Nürnberg nog voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.