Bayer Leverkusen ondervindt de kracht van Reus

Marco Reus speelt een enorme belangrijke rol bij Borussia Dortmund. Dat heeft de aanvallende middenvelder tegen Bayer Leverkusen (2-2) weer eens onderstreept.

De cijfers van Reus zijn dit seizoen indrukwekkend. Voor het duel met Bayer Leverkusen stond de teller op 22 doelpunten en 21 assist in de veertig duels die hij in clubverband speelde. Na het optreden in de BayArena kwam er in beide categorieën een bij.

Want Reus stond niet alleen met een vrije trap aan de basis van de gelijkmaker van Oliver Kirch, maar hij tekende ook voor de 2-2 uit een strafschop. Die was toegekend aan Borussia Dortmund na hands van Roberto Hilbert.

Het bleek het tastbare sluitstuk van een productieve en leuke eerste helft, waarin die ploegen hun aanvalsdrang beloond zagen worden in doelpunten. Leverkusen nam tot twee keer toe een voorsprong dankzij kopgoals; van Lars Bender en Gonzalo Castro.

Na rust was het spel minder samenhangend en bleven de goals ook achterwege. Ook Reus kon zijn stempel niet meer drukken op het spel van Borussia Dortmund, met de 2-2 als resultaat. Voor Leverkusen eindigde het duel in mineur. Clubtopscorer Kiessling viel uit met een hamstringblessure, die hem waarschijnlijk de rest van het seizoen gaat kosten.

Vooral voor Schalke 04 is het gelijkspel een mooi resultaat. Achtervolger Leverkusen morste net als VfL Wolfsburg twee punten, terwijl de tweede plaats van Borussia Dortmund nog binnen bereik is gebleven. Bij een zege op Borussia Mönchengladbach kan Schalke 04 de achterstand terugbrengen tot vier punten met nog twee duels te gaan.