Reus leidt BVB naar ongekende afstraffing Bayern

Reacties

Voor Bayern München moet het flink slikken zijn geweest. Borussia Dortmund zette aan de hand van Marco Reus de kampioen op eigen veld te kijk (0-3).

Reus leidt BVB naar ongekende afstraffing Bayern

Bayern-trainer Josep Guardiola kwam zijn belofte na zijn sterkste ploeg aan de aftrap te laten komen tegen Borussia Dortmund, ook al stond er voor de Beierse ploeg niet meer dan prestige op het spel.

Het maakte het ongekende succes van Dortmund in het hol van de leeuw des te knapper, zeker omdat Borussia zonder clubtopscorer Robert Lewandowski aan de aftrap kwam. Trainer Jürgen Klopp hield de Poolse spits, die volgend jaar voor Bayern speelt, op de bank.

Reus was de man die andermaal zijn grote waarde bewees voor Dortmund. De aanvallende middenvelder bracht in de twintigste minuut Henrikh Mkhitaryan met een knappe pass in vrije schietpositie. De Armeense aanvaller deed wat hij dinsdag had nagelaten in het Champions League-duel met Real Madrid (2-0); hij benutte de kans.

Maar daarmee was de rol van Reus allerminst uitgespeeld. De international, die tot het duel in München een aandeel had in de laatste negen doelpunten van BVB, vergrootte kort na rust op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang de marge (foto).

Ook bij de 0-3 van Jonas Hofmann speelde Reus een rol door na een lange bal van achteruit van Sokratis Papastathopoulos voor de nodige onrust te zorgen, waardoor de Bayern-defensie zich verkeek. Daarmee was het duel, waarin de thuisploeg domineerde zonder al te veel te creëren, beslecht. De rode kaart voor back Rafinha in de slotfase na een ruzie met Henrikh Mkhitaryan was een ander dieptepunt voor de thuisploeg.

Voor kampioen Bayern was de eerste thuisnederlaag een smet op het fraaie seizoen, waarin de club het ene record na het andere vestigde. Voor Borussia Dortmund was het naast de winst van prestige een welkome zege in de strijd om de tweede plaats. Rivaal Schalke 04 staat weer op drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.