Schalke start sterk met zege op matig Leipzig

Schalke 04 heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de Bundesliga gewonnen van RB Leipzig: 2-0. De nummer twee van vorig seizoen maakte een matige indruk in Gelsenkirchen.

Het Schalke van trainer Domenico Tedesco, die in mei werd aangesteld als opvolger van Markus Weinzierl, maakte in de eerste helft een goede indruk. Vorig seizoen eindigde de ploeg nog op een teleurstellende tiende plaats. Leipzig, dat afgelopen seizoen in de Bundesliga met fris en aanvallend voetbal debuteerde, kwam een aantal keer goed weg. Eerst redde doelman Peter Gulacsi op een schot van Nabil Bentaleb en vijf minuten later tikte spits Franco Di Santo van dichtbij over.

Het duo van Schalke had even later een hoofdrol bij de openingstreffer. Di Santo werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Bentaleb schoot vanaf elf meter overtuigend raak in de rechterbovenhoek: 1-0. Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl bracht na rust niet voor niets Emil Forsberg in voor verdediger Marcel Halstenberg, zijn ploeg bracht aanvallend te weinig.

Nabil Bentaleb zorgde vanaf elf meter voor 1-0.

Uiteindelijk kwam Schalke in de tweede helft uit een counter op 2-0. Amine Harit gaf de bal op het juiste moment mee aan Yevhen Konoplyanka. De Oekraïense aanvaller was veel sneller dan zijn directe tegenstander. Alleen Gulacsi stond nog in de weg, maar met een fraaie boogbal met zijn rechtervoet trof Konoplyanka doel.

Schalke is nu een van de zeven clubs die op de eerste speeldag een overwinning boekte. Dat lukte ook Peter Bosz met Borussia Dortmund (0-3 tegen VfL Wolfsburg) en Rick van Drongelen met Hamburger SV (1-0 tegen FC Augsburg).