Schalke en Huntelaar zetten grote stap naar miljoenenbal

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar moet nog een week wachten voordat hij en zijn club Schalke 04 zich kunnen opmaken voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In het honderdste Bundesliga-duel van de trefzekere Huntelaar was een zege op SC Freiburg nog niet genoeg om Bayer Leverkusen af te schudden. Dat moet tegen 1. FC Nürnberg gebeuren, maar dan is hij door een ondoordachte actie geschorst.

Schalke en Huntelaar zetten grote stap naar miljoenenbal

SC Freiburg – Schalke 04 0-2
Na nederlagen tegen VfB Stuttgart (1-3) en Borussia Mönchengladbach (0-1) had Schalke de tweede plaats aan Borussia Dortmund moeten laten, maar met een zege op SC Freiburg zouden Die Königsblauen wel een flinke stap richting een ticket voor de Champions League zetten.

De slechte reeks van Schalke viel deels samen met een gebrek aan productiviteit bij Huntelaar. Het was dan ook niet de dertigjarige Bundesliga-jubilaris, maar Kaan Ayhan die na dertien minuten de score opende. De negentienjarige verdediger maakte zijn eerste competitiegoal door van 22 meter via de binnenkant van de paal raak te schieten.

Vervolgens was het met name Huntelaar die nog van zich deed spreken. De Oranje-international raakte zowel voor als na rust de lat. Vooral kort voor de pauze ontbrak het de centrumspits aan geluk, toen zijn schitterende poging een beter lot had verdiend. In de 65ste minuut kreeg hij alsnog loon naar werken, toen hij via Matthias Ginter nu met enig fortuin raak schoot.

Omdat Huntelaar daarna geel kreeg - hij wilde zijn doelpunt vieren door over de omheining van het veld te kimmen - is de clubtopscorer van Schalke volgende week in de laatste wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg geschorst. Ook centrumverdediger Felipe Santana ontbreekt dan, omdat hij binnen vijf minuten twee gele kaarten kreeg.

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 0-2
Dat Schalke 04 nog niet zeker is van de derde plaats, heeft alles te maken met de overtuigende 2-0 overwinning die Bayer Leverkusen tegelijkertijd boekte op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Dankzij een rake knal van Gonzalo Castro en een frommeldoelpunt van Emre Can lag de ploeg van trainer Sascha Lewandowski al bij rust op koers van de derde zege in vier duels.

Bayer Leverkusen is blij met doelpuntenmaker Gonzalo Castro.
Bayer Leverkusen is blij met doelpuntenmaker Gonzalo Castro.

En dus heeft het ontslag van diens voorganger Sami Hyypiä het juiste effect gesorteerd. Omdat Die Werkself onder Lewandowski pas twee punten liet liggen is de vijfde plaats weer ingeruild voor de vierde. Als Schalke volgende week tegen Nürnberg verliest, is daardoor zelfs directe plaatsing voor de Champions League nog mogelijk. Volgende week kan Leverkusen het karwei thuis tegen Werder Bremen afmaken.

Borussia Dortmund - 1899 Hoffenheim 3-2
Borussia Dortmund was met zeven punten meer dan Schalke 04 al zeker van Champions League-voetbal en kan zich in de laatste twee competitiewedstrijden tegen 1899 Hoffenheim en Hertha BSC voorbereiden op de bekerfinale van 17 mei tegen Bayern München. Zaterdagmiddag werkte Dortmund de eerste van die twee generale repetities naar behoren af.

Nadat Roberto Firmino na vijf minuten de score had geopend namens Hoffenheim, sloeg Dortmund binnen een tijdbestek van zes minuten terug. Na de treffers van Kevin Grosskreutz, Henrikh Mkhitaryan en Lukasz Piszczek kwam de aansluitingstreffer van Niklas Süle in de 66ste minuut te laat om Dortmund nog van zijn stuk te brengen.

Borussia Mönchengladbach – FSV Mainz 05 3-1
Borussia Mönchengladbach heeft zich door een overwinning op FSV Mainz 05 geplaatst voor de voorronde van de Europa League. BMG staat zesde en zorgde er met de zege voor dat het niet meer te achterhalen was door nummer acht FC Augsburg. Bovendien mag het volgende week bij een nederlaag van Bayer Leverkusen en puntenverlies van VfL Wolfsburg nog hopen op de voorronde van de Champions League.

Martin Stranzl, international Max Kruse en Christoph Kramer zorgden zaterdagmiddag voor de doelpunten van Mönchengladbach. Eric Maxim Choupo-Moting scoorde namens Mainz, dat op de laatste speeldag tegen Hamburger SV aan een overwinning genoeg heeft om zich ook te plaatsen voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.