Schalke 04 hoopt na 'down' in Darmstadt op 'up' tegen Ajax

Reacties

Een wedstrijd tegen de hekkensluiter lijkt een ideale gelegenheid vertrouwen te tanken, maar dat gold niet voor Ajax-opponent Schalke 04. Trainer Markus Weinzierl kan niet anders dan hopen dat het wisselvallige karakter nu een keer in het voordeel werkt van zijn ploeg.

Schalke 04 hoopt na 'down' in Darmstadt op 'up' tegen Ajax

Schalke trof zondagmiddag met Darmstadt 98 een elftal dat al vier wedstrijden op rij had verloren, maar bewees zichzelf een slechte dienst door een hele rits kansen onbenut te laten en tot overmaat van ramp een penalty te missen. 'De kansen om te winnen waren er zeker. Het ontbrak ons aan killerinstinct voor het doel', constateerde Weinzierl na afloop op de clubwebsite.

Door een vroeg doelpunt van Mario Vrancic keek Schalke daardoor lang tegen een achterstand aan, totdat Coke in de 75ste minuut eindelijk het net vond. Onder anderen Guido Burgstaller had daarvoor al een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker gemist. De Oostenrijkse spits verprutste een penalty. Na een rode kaart voor Thilo Kehrer, geschorst tegen Ajax, kreeg Schalke het deksel nog op de neus.

Guido Burgstaller miste in Darmstadt een penalty.
Guido Burgstaller miste in Darmstadt een penalty.

Want door de late goal van Jérôme Gondorf verloor Schalke in de Bundesliga de aansluiting bij de plekken om Europees voetbal (2-1). 'Met drie punten waren we zevende geweest. Daarom zijn we heel, heel teleurgesteld', vervolgde Weinzierl. In plaats daarvan staan Die Königsblauen maar vijf punten boven de streep. Sinds 1999/00 stond de club er qua punten nooit zo slecht voor na 29 speelronden.

Schalke presteert dit seizoen uiterst wisselvallig. Zo won de werkgever van Klaas-Jan Huntelaar eind vorig jaar vijf duels op rij, om er daarna vijf op rij geen een te winnen. Begin dit jaar lieten Die Knappen een reeks van drie opeenvolgende zeges opvolgen door zes duels zonder zege. En onlangs verloor Schalke 3-0 van Werder Bremen, om vervolgens VfL Wolfsburg met 4-1 te winnen. Het was de generale repetitie voor Ajax.

De aanloop richting de return verloopt een stuk minder soepel. En dus zei manager Christian Heidel wel 'betere dagen' te hebben gekend. 'En dat is een understatement.' Weinzierl zag ook pluspunten. 'Aan de duelkracht en het loopwerk heeft het vandaag niet gelegen.' En: 'We weten dat we het kunnen en dat we dit seizoen constant ups en downs hebben', vulde hij aan tegenover Sky. 'Daarop hopen we tegen Ajax.'

Ajax
Schalke 04 en Ajax spelen donderdagavond om 21.05 uur de return in de kwartfinale van de Europa League. De Amsterdammers wonnen het heenduel met 2-0 en kenden zondag na een moeizame start uiteindelijk weinig problemen met SC Heerenveen: 5-1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.