Duitse media maken gehakt van 'desastreus' Schalke 04

De Duitse media fileren Schalke 04, dat donderdagavond kansloos ten onder ging tegen Ajax (2-0) in de eerste ontmoeting in de kwartfinale van het Europa League-toernooi.

'Peinlich-Pleite von Schalke', kopt Bild in de bekende koeienletters. De boulevardkrant heeft het over een 'desastreus' optreden van de bezoekers. 'Schalke 04 liep negentig minuten achter de feiten aan, zonder ook maar één grote kans te creëren. In de tweede helft dreigde de ploeg zelfs totaal uit elkaar te vallen, de spelers wisten niet meer waar voor en achter was.'

Het regionale Der Westen schrijft dat Schalke op een klein wonder moet hopen na het duel in De Arena. 'Tegen de sterke Nederlanders kwam Schalke met een desolaat optreden op de proppen. Ajax speelde veel dynamischer. Het was veelzeggend dat Schalke in de eerste helft slechts vier balcontacten had in het strafschopgebied van Ajax. In de tweede helft had de thuisploeg zelfs nog kansen op meer treffers.'

Volgens Reviersport zal dit Schalke niet in de voetsporen treden van de ploeg van 1997, die het toernooi om de UEFA Cup won. 'Tenzij er een wonder plaatsvindt. Marc Wilmots en consorten zouden zich twintig jaar geleden nooit zo hebben laten aftroeven, zoals Nabil Bentaleb en zijn collega's donderdag. Schalke 04 was vaak hulpeloos tegen een Ajax dat permanent druk uitoefende. De opbouw verliep ook veel te traag en slordig. Met het 2-0 verlies kwam Schalke 04 nog goed weg.'

De rapportcijfers in de Duitse media zijn dan ook dodelijk. Bijna louter onvoldoendes. Alleen doelman Ralf Fährmann komt er goed uit. 'Hij verrichtte elf reddingen, een Europa League-record voor een Duitse doelman', weet Bild. 'Alleen aan hem heeft Schalke het te danken dat het 'slechts' een 2-0 nederlaag moet repareren.'