Huntelaar waarschuwde Schalke tevergeefs voor Ajax

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar sprak met zijn teamgenoten over de voetballende kwaliteiten van Ajax, maar Schalke 04 liet zich donderdag in de Europa League alsnog verrassen door de Amsterdammers (2-0). Huntelaar zag Ajax een goede wedstrijd spelen, maar vond vooral zijn eigen team ondermaats. 

Huntelaar waarschuwde Schalke tevergeefs voor Ajax

'We hadden geen controle over de wedstrijd', gaf de 33-jarige spits voor de camera van RTL 7 toe. 'Zij zetten druk op ons en wij zijn dan te langzaam aan de bal. Ajax kan heel goed voetballen, druk zetten en het ons lastig maken op die manier. Dat heb ik van tevoren al gezegd.' Huntelaar viel twintig minuten voor tijd onder luid applaus in, hij verbeet zich op de bank in De Arena.

Het was niet Huntelaar, maar doelman Ralf Fährmann die de uitblinker was aan de kant van Schalke. 'Het was een slechte avond voor ons', zei Huntelaar. 'Ajax had zeker drie, vier keer kunnen scoren. Onze keeper houdt ons in de wedstrijd, maar in de return moeten we veel scherper zijn en meer duels winnen. Het is in ieder geval wel duidelijk dat Ajax sterk in het voordeel is.'

Huntelaar liet zich na de wedstrijd niet verleiden tot uitspraken over een transfer naar Ajax. De spits speelde van 2006 tot en met 2008 voor de club uit de hoofdstad en werd twee keer topscorer van de Eredivisie in het shirt van Ajax. Directeur Marc Overmars vertelde vóór de wedstrijd Huntelaar een interessante optie te vinden. De 76-voudig international vertrekt na dit seizoen bij Die Königsblauen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.