Duitse hekkensluiter volgt voorbeeld Ajax en klopt Schalke

Reacties

Ook Darmstadt 98 heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Schalke 04. Zonder Klaas-Jan Huntelaar verloor de Europese tegenstander van Ajax, dat midweeks Schalke al pijn deed (2-0), zondag op bezoek bij de hekkensluiter: 2-1. Schalke 04 had in Duitsland goede zaken kunnen doen voor Europees voetbal, maar laat dat dus na.

Duitse hekkensluiter volgt voorbeeld Ajax en klopt Schalke

SV Darmstadt 98 - Schalke 04 2-1
Geheel tegen de verwachtingen in kwam de laagvlieger uit Duitsland op voorsprong tegen Schalke 04. Na een snelle aanval kon Mario Vrancic van dichtbij intikken. Die Königsblauen kregen vervolgens kansen via onder meer Guido Burgstaller, maar doelman Michel Esser was steeds een sta-in-de-weg.

Dat onderstreepte de goalie door na een uur Burgstaller ook vanaf elf meter van scoren af te houden. Schalke 04 kreeg een makkelijk gegeven penalty mee, maar met zijn voet keerde Esser de inzet.

De gelijkmaker viel een kwartier voor tijd alsnog. Coke knikte raak. De uitploeg zette vervolgens aan voor de winst, maar Thilo Kehrer kreeg vanwege het neerhalen van de doorgebroken Sven Schipplock een rode kaart, waardoor er van een slotoffensief geen sprake was. Sterker nog, hekkensluiter Darmstadt sloeg keihard toe in de blessuretijd. Jerôme Gondorf profiteerde van een rommelige situatie in de zestien en bij de tweede paal kon de middenvelder vrijstaand binnenschieten.

Door de onverwachte driepunter ontloopt Darmstadt voorlopig  degradatie, alhoewel voor handhaving alsnog een wonder nodig is. Schalke 04 profiteert door de nederlaag niet van puntenverlies bij onder meer SC Freiburg, dat zesde staat in de Bundesliga. Schalke 04 blijft elfde staan en komt zodoende niet in de buurt van Europees voetbal. In de komende wedstrijden moet de tegenstander van Ajax nog vijf plekken stijgen om volgend seizoen een kans te maken op Europees voetbal. Die kans is wel aanwezig, want nummer vijf Hertha BSC heeft maar zes punten meer.

Werder Bremen - Hamburger SV 2-1
Door de nieuwe overwinning lijkt Werder Bremen degradatiekandidaat af te zijn in de Bundesliga. De ploeg van coach Alexander Nouri won de altijd beladen Nordderby van Hamburger SV en is nu al negen wedstrijden op rij ongeslagen in de Duitse competitie.

Zodoende staat Werder Bremen in de middenmoot, met elf punten voorsprong op de nummer zeventien Ingolstadt. Tegen HSV werd invaller Florian Kainz de matchwinner, hij schoot een kwartier voor tijd op aangeven van Max Kruse de 2-1 binnen. Daarvoor had Kruse zelf al voor de 1-1 gezorgd, Michael Gregoritsch maakte in de openingsfase de 0-1 voor HSV.

De wedstrijd werd op scherp gezet door de fans van Werder. Zij bekogelden de spelersbus van HSV met verfbommen en andere projectielen. Door de midweekse aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund ontstond er ophef door de actie, maar kwamen de spelers van HSV met de schrik vrij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.