SC Heerenveen houdt grote schoonmaak in trainersstaf

Reacties

Behalve het nieuws over de komst van Dwight Lodeweges als opvolger van trainer Marco van Basten en de enorme transformatie van de selectie waar de club voor staat kwam bij SC Heerenveen ook de mededeling dat van drie andere trainers het contract niet wordt verlengd.

SC Heerenveen houdt grote schoonmaak in trainersstaf

Assistent-trainer Henk Herder, beloftencoach Marco Roelofsen en keeperstrainer Albert van der Sleen dienen na dit seizoen te vertrekken. Het ontslag van Herder (foto) komt niet als een verrassing. Hoewel de assistent-trainer al liefst 21 jaar aan SC Heerenveen is verbonden, was er de afgelopen twee seizoenen vanuit de spelersgroep veel kritiek op zijn functioneren.

'We gaan niet met Roelofsen door omdat we met één assistent minder willen werken komend seizoen', reageert technisch directeur Hans Vonk tegen Voetbal International op het vertrek van het drietal. 'Het is een bezuinigingsmaatregel en Marco is er het laatste bijgekomen. Voor zowel Henk Herder als Albert van der Sleen geldt dat we andere gezichten naast de nieuwe hoofdtrainer willen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.