SC Heerenveen en NAC Breda eindigen nooit met 0-0

• NAC Breda sloot het vorig Eredivisieseizoen af met slechts twee nederlagen in zijn laatste acht thuiswedstrijden (W5, G1, V2).

SC Heerenveen en NAC Breda eindigen nooit met 0-0

Een Eredivisieduel tussen NAC en SC Heerenveen in Breda eindigde nog nooit in een doelpuntloos gelijkspel. De negentien onderlinge duels waren tot nu toe goed voor 71 doelpunten (36 voor NAC en 35 voor de bezoekers).

Heerenveen bleef bij zijn laatste drie bezoekjes aan het Rat Verlegh Stadion telkens ongeslagen: 0-2, 2-2 en 1-2.

Heerenveen bleef in zijn laatste zeven Eredivisiewedstrijden tegen NAC (uit én thuis) ongeslagen (W5, G2). De laatste drie ontmoetingen leverden de volle buit op voor de Friezen.

Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor Heerenveen (1-2) door twee late treffers van Alfred Finnbogason (foto).

De IJslandse aanvaller was in 37 officiële wedstrijden voor Heerenveen goed voor dertig goals, waarvan 26 in competitieverband.

Finnbogason maakte vorig seizoen in de Eredivisie twaalf doelpunten in uitduels. Alleen Vitesse-aanvaller Wilfried Bony (nu Swansea City) maakte er meer (veertien).

NAC-aanvaller Anthony Lurling mocht vorige week invallen in de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde SC Cambuur (0-0) en bereikte daarmee een persoonlijke mijlpaal: 200 wedstrijden voor NAC in de Eredivisie.

Vijf andere spelers gingen Lurling voor: Ad Krijnen (283), Rob Penders (274), Csaba Fehér (228) Nebojsa Gudelj (215) en Jelle ten Rouwelaar (203).

SC Heerenveen begon afgelopen week tegen AZ met de op één na jongste basisopstelling namens de Friezen in de afgelopen 25 jaar. De ploeg van Marco van Basten had een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 211 dagen oud.

NAC hoopt tegen SC Heerenveen een einde te maken aan een minireeks van twee competitiewedstrijden zonder doelpunt.

De Friezen daarentegen hopen na drie uitwedstrijden zonder winst (V2, G1) weer eens te winnen op vreemde bodem in de Eredivisie.

Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's