SC Cambuur al 21 jaar zonder zege op FC Twente

Reacties

In de aanloop naar de eerste speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zaterdag staan SC Cambuur en FC Twente tegenover elkaar in het Cambuurstadion (aftrap 19.45 uur).

SC Cambuur al 21 jaar zonder zege op FC Twente

● Afgelopen seizoen ging FC Twente na veertien jaar weer eens op bezoek bij SC Cambuur en de ploeg van trainer Alfred Schreuder nam drie punten mee uit Leeuwarden. Luc Castaignos maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, die op 4 oktober werd afgewerkt.

● Van de in totaal vijf onderlinge ontmoetingen in Friesland won FC Twente er drie, SC Cambuur zegevierde alleen tijdens het eerste treffen. Dat was op 8 mei 1993, toen de thuisclub mede dankzij drie doelpunten van Michel van Oostrum met 4-2 won.

● Vorig seizoen werd er niet veel verwacht van SC Cambuur, dat als kampioen van de Jupiler League na dertien jaar afwezigheid terugkeerde op het hoogste niveau. Maar onder leiding van trainer Dwight Lodeweges verbaasde de club vriend en vijand. De Leeuwarders eindigden als twaalfde, met een recordaantal punten in de Eredivisie.

● FC Twente was vorig seizoen lang bovenin de stand van de Eredivisie te vinden. Begin februari, na de 21ste speelronde, hadden de Tukkers maar één verliespunt meer dan koploper Ajax. Uiteindelijk eindigde de club uit Enschede als derde, met acht punten minder dan de Amsterdammers. Daardoor komt de ploeg van Schreuder later deze maand uit in de play-offs van de Europa League.

● Henk de Jong werd aangesteld als opvolger van de naar rivaal SC Heerenveen vertrokken Lodeweges en hij verloor met Martijn van der Laan, Jody Lukoki, Ramon Leeuwin, Elvis Manu en Marcel Ritzmaier vijf onbetwiste basiskrachten. Onder anderen Dejan Meleg, Furdjel Narsingh, Etiënne Reijnen, Daniël de Ridder en Albert Rusnák werden gehaald als vervangers.

● Ook bij FC Twente vertrokken de nodige spelers, maar de meesten hadden geen basisplaats in Enschede. Roberto Rosales en Dusan Tadic wel en vooral die laatste zal komend seizoen gemist worden in De Grolsch Veste. In twee jaar tijd speelde de 25-jarige Serviër 66 competitieduels, waarin hij goed was voor 28 doelpunten en 29 assists.

● Tadic vertrok naar Southampton en wordt bij FC Twente vervangen door de van Aalborg BK afkomstige Kasper Kusk. Verder versterkte Schreuder zijn ploeg met verdediger Darryl Lachman (PEC Zwolle) en de Zuid-Afrikaanse belofte Nana Ntuli (Orlando Pirates).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.