Saymak: 'Met clubs als Groningen willen we concurreren'

Reacties

Het leek een tijdje niet op te kunnen voor PEC Zwolle, maar na een mindere reeks is de ploeg van Ron Jans weer terug op aarde. Thuis tegen FC Groningen gaat PEC op jacht naar eindelijk weer eens een goed resultaat.

Saymak: 'Met clubs als Groningen willen we concurreren'

Na een stormachtig begin van het seizoen, wist PEC de afgelopen vier competitieduels niet te winnen. Tegen SC Heerenveen en Ajax werd gelijkgespeeld, van Go Ahead Eagles en Feyenoord werd verloren. Met FC Groningen komt zaterdag om 19.45 uur een ploeg op bezoek die evenveel punten, maar een minder doelsaldo heeft.

'Heel boeiend', meent trainer Ron Jans op de clubwebsite. 'Want dit is de eerste keer dat we een ploeg treffen die 4-4-2 speelt. Tactisch zal het wat anders zijn dan anders, maar ik verwacht ook nu een wedstrijd die op details beslist gaat worden. Wie is er het meest efficiënt? Wie maakt verdedigend een foutje? Ik denk dat beide ploegen heel dicht bij elkaar liggen en dat we dat op het veld ook terug gaan zien.'

Jans kan weer beschikken over middenvelder Mustafa Saymak (foto), die weer fit is na een hamstringblessure. 'Wie zwijgt stemt toe, hè?', grijnsde Jans na de vraag of Saymak ook in de basis staat. 'Ja, hij gaat spelen. Als Mustafa fit is en hij heeft niet een heel slechte periode, dan is hij een vaste waarde voor ons, hij is een van onze creatieve spelers.'

De middenvelder zelf verwacht eveneens een spannende wedstrijd. 'Alles zit heel dicht bij elkaar. Ploegen als FC Groningen en Heerenveen zijn vaste linkerrijtje-ploegen, echte middenmoters. Daar willen wij mee concurreren, dus moeten we zaterdag laten zien dat we even goed, en misschien wel beter zijn dan Groningen. Zij komen hier niet om te verdedigen, willen voor de overwinning spelen. Maar wij zijn thuis nog ongeslagen, dus dat zullen wij ook doen', sluit Saymak af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.