PEC profiteert van verkoop door topclubs begeerde Necid

Reacties

Als PEC Zwolle in de winterstop Tomás Necid kwijtraakt, dan ontvangt de bekerwinnaar van werkelijke werkgever CSKA Moskou een percentage van de eventuele transfersom.

PEC profiteert van verkoop door topclubs begeerde Necid

'Omdat wij hem dit seizoen een podium bieden waarop hij zich kan ontwikkelen', legt technisch directeur Gerard Nijkamp uit. In de zomer loopt het Russische contract van de kopsterke spits af.

Maar PEC moet mogelijk in de winterstop al afscheid nemen van spits Necid (25). De Tsjechische international heeft sinds zijn komst naar Overijssel de interesse van een reeks andere clubs gewekt, waaronder Ajax, Feyenoord en FC Twente.

'Dat het onrustig is rond Tomás, is duidelijk', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International. 'En ik vermoed dat het tot de komende transferperiode ook wel zo zal blijven. Tomás doet het goed, hij is voor ons een voetballer van de buitencategorie. Wij hopen dan ook dat hij blijft.'

PEC zou hem dan ook dolgraag langer vastleggen, maar dat is geen eenvoudige opgave. 'Wij zijn wekelijks met elkaar in gesprek over de mogelijkheden', aldus Nijkamp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.