Jans: 'Vandaag bewezen dat we niet klaar zijn voor de top'

Volgens trainer Ron Jans staat PEC Zwolle na de zwakke vertoning in De Kuip weer met beide benen op de grond. In Rotterdam ging de huidige nummer vijf van de Eredivisie met 2-0 onderuit tegen Feyenoord.

'Vandaag hebben we bewezen dat we niet klaar zijn voor de top', zegt Jans tegenover FOX Sports. 'Uiteindelijk staan we nu ergens in de middenmoot, terwijl we eerder wel hebben laten zien dat we met ploegen bovenin mee kunnen komen. Maar dat laten we vooral thuis zien, uit lukt dat minder.'

'Het begin was voor Feyenoord, maar wij hebben in die fase geen kansen weggegeven. Daarna hadden wij de controle. Tot het doelpunt van Sven van Beek', aldus Jans over de openingstreffer van de Rotterdammers vlak na de rust. 'Feyenoord was bevrijd na die treffer, terwijl ik ze in de eerste helft besluiteloos vond voetballen.'

Overigens was Jans niet erg gelukkig met de manier waarop de 1-0 tot stand kwam. 'Die vrije trap was volgens mij voor PEC Zwolle en niet voor Feyenoord', aldus de coach over de beslissing van scheidsrechter Pieter Vink . 'Daaruit valt wel de 1-0 en daarna was de wedstrijd voor Feyenoord. In die fase hebben wij te weinig geboden, vooral in balbezit.'

Dramatisch
In navolging van Jans was ook aanvoerder Bram van Polen kritisch op zijn ploeg. 'In de eerste helft stonden wij aardig. We kregen niet veel kansen, maar gaven ook niets weg', aldus Van Polen. 'Na de rust kwam de 1-0 van Feyenoord uit het niets. En daarna was het een half uur lang dramatisch wat wij hebben laten zien.'

'We schakelden niet om en kwamen in de tweede helft zes keer in een ondertalsituatie achterin. Dan kun je voetballen wat je wil, maar dan ga je geen kansen creëren. We hielden aardig tegen, maar in de counter waren we veel te slordig', zegt de captain van Zwolle tot slot.