São Paulo ook in 2015 met doelpuntenmaker onder de lat

Reacties

Rogério Ceni stelt zijn pensioen nog een jaar uit. De 41-jarige doelman van São Paulo komt terug op zijn beslissing om na dit seizoen te stoppen.

São Paulo ook in 2015 met doelpuntenmaker onder de lat

Aanvankelijk was het de bedoeling om eind 2014 een punt te zetten achter zijn loopbaan, waarin hij vooral naam maakte met zijn doelpunten. Dat lijkt opmerkelijke informatie, gezien de positie van Ceni, maar dat is het allerminst. De goalie staat namelijk bekend als vrije trappen- en penaltyspecialist. In zijn 1183 officiële duels kwam Ceni in totaal tot liefst 123 treffers, allemaal uit standaardsituaties.

De zestienvoudig Braziliaans international is daarmee, niet verwonderlijk, verreweg de meest scorende doelman ter wereld. Het vorige record (62 doelpunten) stond op naam van de Paraguayaan José Luis Chilavert. Ceni schoot die mijlpaal in augustus 2006 al aan gort. Dit huidige seizoen scoorde de keeper tien keer in 63 wedstrijden.

'Ik heb Rogerio opgebeld en hem gevraagd om me te ontmoeten in het trainingscomplex van de club', aldus Carlos Miguel Aidar, voorzitter van São Paulo. 'Ik heb hem gezegd dat ik graag zou hebben dat hij blijft spelen, hij zei me dat hij dat ook zeer graag wilde. Het hele gesprek heeft geen drie minuten geduurd. Als we de Copa Libertadores winnen, ben ik zeker dat Ceni blijft spelen tot na de Wereldbeker voor clubs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.