Santos rekent op Ronaldo en wacht uitspraak CAS af

Reacties

Ondanks het uitvallen van Cristiano Ronaldo en de 2-1 oefennederlaag tegen Frankrijk kan de Portugese bondscoach Fernando Santos naar eigen zeggen terugkijken op een geslaagd debuut. Of het debuut snel een vervolg krijgt, valt echter te bezien.

Santos rekent op Ronaldo en wacht uitspraak CAS af

Santos werd na het WK, waar hij actief was als bondscoach van Griekenland, immers voor acht duels geschorst door de FIFA. Santos ging in beroep bij het CAS, dat zich maandag uitspreekt. Dinsdag speelt Portugal de EK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Denemarken.

Santos rekent erop dat Ronaldo in Kopenhagen van de partij is, ondanks het feit dat hij tegen Frankrijk uitviel en direct een groot pak ijs op zijn knie gebonden kreeg. 'Cristiano is extreem belangrijk voor ons. Als je het mij vraagt is hij de allerbeste ter wereld', aldus Santos. 'Ik vind dat we een prima wedstrijd gespeeld hebben. Vooral onze instelling sprak me aan. Dit geeft vertrouwen voor het duel met Denemarken. Als we tegen hen hetzelfde niveau halen als tegen Frankrijk, reken ik op een goed resultaat.'

Een goed resultaat heeft het land hard nodig, wan Portugal staat er in Groep I beroerd voor na de 0-1 nederlaag tegen Albanië van vorige maand, die Paulo Bento zijn baan kostte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.