Santos mist derby tegen Vitesse door drie duels schorsing

Reacties

De beroepscommissie van de KNVB heeft Christian Santos voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Het beroep van NEC richtte niets uit, al mocht de 27-jarige clubtopscorer in afwachting van zijn straf wel spelen (en scoren) tegen Heracles Almelo (1-0) en Ajax (2-2). De Gelderse derby van zondag 3 april tegen Vitesse gaat echter aan hem voorbij.

Santos mist derby tegen Vitesse door drie duels schorsing

Santos is alsnog bestraft voor de slaande beweging die hij op 26 februari maakte tegen Excelsior-verdediger Khalid Karami. Het incident ontging scheidsrechter Björn Kuipers, waardoor de aanklager betaald voetbal de Venezolaanse aanvaller alsnog kon vervolgen. Het schikkingsvoorstel was al van dezelfde orde van grootte als de nu uitgesproken sanctie. Santos en NEC gingen aanvankelijk echter niet akkoord, zoals ze ook in beroep gingen tegen dezelfde straf van de tuchtcommissie.

Trainer Ernest Faber kon daarom tegen Heracles en Ajax nog een beroep doen op de man die door de directie na het uitblijven van een transfer aanvankelijk nog even naar de bank werd verwezen. Santos startte in de laatste vier competitieduels gewoon weer in de basis en tilde zijn seizoenproductie naar zeventien goals. Tegen ADO Den Haag, Vitesse en FC Utrecht kan de nummer acht van de Eredivisie niet over zijn topschutter beschikken, omdat de straf van de tuchtcommissie is gehandhaafd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.