Santos helpt NEC in afwachting van beroep aan zege

Reacties

NEC heeft weer eens gewonnen in de Eredivisie. Thuis tegen Heracles Almelo maakte de veelbesproken Christian Santos vlak voor tijd het verschil: 1-0.

Santos helpt NEC in afwachting van beroep aan zege

NEC en Heracles ontpopten zich in de eerste seizoenshelft tot de sensaties in de Eredivisie, maar na de winterstop hebben beide ploegen die lijn niet kunnen doortrekken. De Nijmegenaren begonnen in januari nog aardig met zeges op Willem II (1-0) en FC Twente (2-0) en een gelijkspel tegen FC Groningen (0-0). Daarna werd echter een reeks neergezet van vijf duels zonder zege (G2, V3). Met Heracles ging het niet veel beter. De ploeg van trainer John Stegeman verloor in aanloop naar het duel met NEC drie keer op rij. Vooral de afstraffing tegen Roda JC Kerkrade (0-5) van vorige week was pijnlijk.

Beide subtoppers wilden het duel in De Goffert dan ook gebruiken om vertrouwen te tanken. NEC kon daarbij rekenen op de inbreng van clubtopscorer Santos, die in beroep ging tegen zijn schorsing en daardoor inzetbaar was. Uitgerekend de spits uit Venezuela hielp NEC drie minuten voor tijd aan de zege door op acrobatische wijze te profiteren van matig ingrijpen van Mike te Wierik: 1-0.

NEC kreeg met de late goal waar het recht op had. In de eerste helft waren Navarone Foor en Joey Sleegers namelijk gevaarlijk geweest. Na een uur raakte centrale verdediger Dario Dumic de lat met een kopbal.

Justin Hoogma (17), de zoon van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, maakte in de eerste helft zijn debuut voor Heracles Almelo als vervanger van Ramon Zomer (foto), die geblesseerd uitviel.
Justin Hoogma (17), de zoon van algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, maakte in de eerste helft zijn debuut voor Heracles Almelo als vervanger van Ramon Zomer (foto), die geblesseerd uitviel.

Heracles stelde daar weinig tegenover. Pas in de 64ste minuut moest Brad Jones ingrijpen bij een schot van Iliass Bel Hassani. De NEC-doelman was even later ook attent door een voorzet van Brahim Darri te onderscheppen. Lucas Woudenberg voorkwam vervolgens dat Wout Weghorst de rebound tot treffer kon promoveren.

Heracles wacht na de nipte nederlaag nu exact een maand op een Eredivisie-zege (3-0 versus PEC Zwolle op 6 februari). NEC boekte juist voor het eerst sinds 27 januari (2-0 tegen FC Twente) weer een overwinning. Bovendien stijgen de Nijmegenaren ten koste van Heracles, dat nu achtste is, naar de zesde plek in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.