'Sané schitterde alsof hij in een rijtje met Ronaldo hoort'

Reacties

In Santiago Bernabéu schitterde dinsdagavond de ster van een onbekende juweel van Schalke 04. Leroy Sané (19) wordt na zijn stormachtige debuut in de Champions League een grote toekomst voorspeld.

'Sané schitterde alsof hij in een rijtje met Ronaldo hoort'

Sané kwam na 29 minuten binnen de lijnen voor de geblesseerde Eric Choupo-Moting. Het waren zijn eerste minuten in het miljoenenbal. Onbevreesd en onbevangen bond hij de strijd aan met de megasterren van Real Madrid. Mede dankzij zijn fabuleuze optreden kwam Schalke in Madrid zelfs nog dicht bij een stunt. In de 57ste minuut liet hij namelijk de 3-3 noteren met een prachtig geplaatst schot van buiten de zestienmeter. Toen Klaas-Jan Huntelaar in de slotfase zelfs nog voor de 3-4 tekende, ging een siddering door het stadion. Sané en de zijnen wisten de Madrileense gigant echter niet definitief op de knieën te dwingen.

Ondanks de uitschakeling van Schalke is de Duitse pers lovend over de ploeg en Sané in het bijzonder. 'Hij schitterde alsof hij al heel lang tot hetzelfde rijtje behoort als de Cristiano Ronaldo's en Karim Benzema's van deze wereld', prijst Bild de in Essen geboren technicus. 'Sané was geweldig en heeft ontzettend veel talent. Met geduld en ervaring kan hij alleen nog maar beter worden', sprak trainer Roberto Di Matteo over zijn protegé.

De doorbraak van Sané, zoon van ex-profvoetballer Souleyman Sané, bevestigt de uitstekende jeugdopleiding van Schalke. Niet alleen hij, maar ook Max Meyer blonk uit in Madrid. En dan kon Schalke nog niet eens beschikken over Julian Draxler, het grootste talent van allemaal. Hij sukkelt al geruime tijd met een blessure. Met de bij SC Karlsruhe geschoolde tienerdoelman Timo Wellenreuther (19) speelde er bovendien nog een Duits toptalent in Madrid. Ondanks de uitschakeling in Bernabéu kan Schalke de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.