Sánchez wijst Arsenal ook tegen Stoke City de weg

Arsenal heeft een overtuigende 3-0 zege geboekt op Stoke City en mocht daarvoor andermaal uitblinker Alexis Sánchez bedanken.

Sánchez heeft zich, nadat hij afgelopen zomer de overstap maakte van Barcelona, in korte tijd onmisbaar gemaakt bij Arsenal. Ook in de thuiswedstrijd tegen Stoke, waar Erik Pieters in de rust gewisseld werd, was de 26-jarige Chileen goud waard voor The Gunners.

In de zesde minuut leverde hij de assist op de openingstreffer van Laurent Koscielny en vervolgens sloeg hij zelf twee keer toe. In de 33ste minuut rondde hij met een bekeken schot in de korte hoek een combinatie met Tomas Rosicky doeltreffend af en vlak na rust schoot hij een vrije trap via de muur achter de grabbelende doelman Asmir Begovic.

Daardoor is Sánchez nu bij meer dan de helft van de competitietreffers van Arsenal direct betrokken. The Gunners scoorden tot nu toe 37 keer in de Premier League, Sánchez had een aandeel in negentien (twaalf goals, zeven assists) van die doelpunten. Door de zege op Stoke klimt Arsenal naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Blessure
Toch was er ook slecht nieuws voor manager Arsène Wenger. Hij zag namelijk al in de dertiende minuut verdediger Mathieu Debuchy uitvallen met een schouderblessure, na een charge van Marko Arnautovic. Er kwam ook goed nieuws uit de ziekenboeg, want Mesut Özil kon voor het eerst sinds oktober in actie komen en viel zeventien minuten voor tijd in.