Wenger zet rokende keeper Szczesny op bank

Reacties

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft doelman Wojchiech Szczesny gepasseerd voor het thuisduel met Stoke City (aftrap 14.30 uur). De Pool werd op Nieuwjaarsdag betrapt toen hij een sigaret opstak onder de douche. Dat leverde hem een boete op van 25 duizend euro en nu is hij ook zijn plaats onder de lat kwijt.

Wenger zet rokende keeper Szczesny op bank

Het incident vond plaats nadat Szczesny in de uitwedstrijd tegen het Southampton van Ronald Koeman (2-0 verlies) bij beide doelpunten niet vrijuit ging. Szczesny zat vervolgens op de tribune voor het FA Cup-duel met Hull City, maar die beslissing had Wenger al eerder genomen.

Tegen Stoke krijgt David Ospina, die afgelopen zomer werd overgenomen van Olympique Nice, voor het eerst dit seizoen een kans in de Premier League en moet Szczesny, die sinds 2011 de eerste doelman was bij The Gunners, genoegen nemen met een plaats op de bank.

'Maar dat is geen disciplinaire straf', verklaarde Wenger tegenover Sky Sports. 'Ospina verdiende het gewoon om nogmaals te spelen. Het is een goede mogelijkheid voor hem, Szczesny heeft al zoveel wedstrijden gespeeld. Zelfs een doelman heeft af en toe een rustpauze nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.