Wenger verkocht sigaretten, Djokovic met Ajax-shirt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wenger verkocht sigaretten, Djokovic met Ajax-shirt

'Ik werkte vroeger zelf in een bar waarvan ik de ramen door alle rook niet eens kon zien. Ik verkocht er sigaretten, mijn hele jeugd lang. Maar de tijden zijn gelukkig veranderd.'
• Aan het woord is Arsène Wenger, die het van sigarettenverkoper schote tot manager van Arsenal. Maar ook bij de Londense club heeft hij te maken met rokende mensen, want onlangs gaf hij Wojciech Szczesny een boete voor het opsteken van een sigaret onder de douche. Eerder gingen ook Arsenal-spelers Marouane Chamakh, William Gallas en Jack Wilshere in de fout onder Wenger, die overigens toegeeft zelf ook weleens gerookt te hebben. 'Laatst zag ik mezelf op de Franse televisie een sigaret roken op de bank. Ik herkende mezelf niet eens!' (The Guardian)

• Ajax kreeg in Qatar bezoek van Novak Djokovic, die het trainingskamp van de Amsterdammers niet met lege handen verliet. De toptennisser uit Servië kreeg een wedstrijdshirt mee naar huis.

'Hij is in München nog niet geslaagd, maar liet wel steeds zien dat hij met de allerbesten mee kon áls hij mocht spelen.'
• Xherdan Shaqiri stapte deze week over van Bayern München naar Internazionale en trad daarmee in de voetsporen van Lothar Matthäus, die in 1988 dezelfde overstap maakte. 'Of de stap van Shaqiri een stap terug is? Nee, zo zie ik dat niet', aldus Matthäus. (Blick)

'Je kunt mij het beste met Van Gaal vergelijken. Alleen ben ik knapper. En jonger. En ik heb geen Truus!'
Als kersverse trainer van VfL Bochum reageert Gertjan Verbeek gevat op de vraag welke Nederlandse trainer zijn voorbeeld is. Verbeek noemt meteen Louis van Gaal. 'We werken allebei even gestructureerd. Als we wat in ons hoofd hebben, dan gaan we daar voor. Dat is onze strategie en filosofie. Ik heb al een zes-weken-plan voor VfL opgesteld…' (Bild)

De status van Lionel Messi neemt steeds bijzonderder vormen aan. Op 12 februari wordt er een Japans kunstwerk van Messi tussen een 'universum van bloemen' geveild in het Londense veilinghuis Sotheby. De waarde wordt momenteel geschat tussen een bedrag van 256 en 384 duizend euro. De opbrengst gaat naar goede doelen die het onderwijs van kinderen in Bangladesh, Indonesië en Nepal ten goede komen.

'Ik bleef tijdens het vallen kijken of hij erin zou gaan, waardoor ik vol met mijn bakkes op de grasmat klapte. Bam!'
Twee dagen voor de uitreiking van de Puskas Award blikt Robin van Persie nog één keer terug op het kopdoelpunt tegen Spanje dat heel de wereld in vervoering bracht. 'Ik wilde zo bizar graag dat die bal er in zou gaan. Ik deed toen iets wat ik nooit eerder heb gedaan.' (De Telegraaf)

Fans van Cristiano Ronaldo is er veel aan gelegen dat de Portugese aanvaller de Gouden Bal wint ten koste van Lionel Messi en Manuel Neuer. UEFA-voorzitter Michel Platini kreeg daarom 61 ballen (het aantal goals van Ronaldo in 2014) op zijn huis in Parijs afgevuurd. De vraag is of de actie echt zin heeft, want de uitreiking van de Ballon d'Or gebeurt jaarlijks op een gala van de FIFA...

In Parijs is uiteraard veel meer aan de hand. De aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo en alles wat daarop volgde is al dagenlang wereldnieuws. Toen Gregory van der Wiel op twitter nietsvermoedend begon over het spelen van spelletjes op een spelcomputer kreeg de verdediger van Paris Saint-Germain de volle laag. Het onderstaande relaas van de Oranje-international was het gevolg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.