Rutten proeft steeds meer volwassenheid bij Feyenoord

Reacties

Feyenoord leed dit keer seizoen al vier keer puntenverlies na een Europese wedstrijd. Hoewel drie van die duels dateren van begin dit seizoen, wordt ook de thuiswedstrijd tegen AZ van aankomende zondag wat dat betreft een test. Trainer Fred Rutten ziet echter dat zijn spelers ook op dat punt voortuitgang boeken.

Rutten proeft steeds meer volwassenheid bij Feyenoord

Rutten was donderdag nog lovend over de manier waarop zijn ploeg zich op bezoek bij Standard Luik (3-0 winst) van groepswinst in de Europa League verzekerde. Drie dagen later wacht met de thuiswedstrijd tegen AZ alweer een nieuwe test. 'Ik blijf elke keer benieuwd hoe wij dat oppikken', zegt Rutten op de clubwebsite. 'In dat opzicht proef ik steeds meer volwassenheid bij mijn spelers. Even genieten is prima, als vervolgens maar snel de volgende wedstrijd weer gaat leven.'

Dat zal in dit geval zeker zo zijn, aangezien AZ inmiddels al duels op rij heeft gewonnen en in die serie geen enkele treffer incasseerde. 'AZ is bezig aan een goede serie, met een speelwijze die de afgelopen periode veel resultaat heeft opgeleverd', waarmee de 52-jarige Wijchenaar doelt op het 4-4-2-systeem dat trainer John van den Brom de laatste vier duels hanteerde.

De confrontatie van zondag is er dus een tussen twee van de beste defensies van de Eredivisie. Ook Feyenoord kreeg vóór het uitduel met Excelsior (2-5) zeven wedstrijden op rij geen tegengoal. Wel zullen de Rotterdammers moeten aantonen dat ze inderdaad, zoals Rutten stelt, geen moeite hebben met het spelen van drie duels in één week. Eerder lukte dat in wedstrijden na Europese beslommeringen tegen FC Utrecht (1-2), FC Twente (0-0), Ajax (0-1) en Vitesse (0-0) niet.

Loting
De loting voor de knock-outfase voor de Europa League, die maandag plaatsheeft, vormt mogelijk nog een bron van afleiding. 'Dat laten we maandag rustig op ons afkomen. Nu is dat niet belangrijk, want wij richten ons volledig op aanstaande zondag', laat Rutten echter weten. Feyenoord is bij die loting zoals bekend geplaatst doordat het in Groep G boven titelverdediger Sevilla eindigde.

Kongolo
Rutten bevestigde vrijdag overigens dat Terence Kongolo gewoon kan meespelen tegen AZ. De twintigjarige verdediger viel donderdag vroegtijdig uit, omdat hij zich niet lekker voelde. Zijn inzetbaarheid leek daarom al niet ernstig in gevaar. Dat geldt ook voor Khalid Boulahrouz, die uitviel met lichte liesklachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.