Eerste Europese uitzege voor Feyenoord sinds 2008

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond op bezoek bij Standard Luik een einde gemaakt aan een zwakke reeks Europese uitwedstrijden. De Rotterdammers wonnen op Sclessin met 3-0 en behaalden daarmee voor het eerst sinds 2.261 dagen weer een Europese uitzege.

Eerste Europese uitzege voor Feyenoord sinds 2008

Feyenoord had sinds 2 oktober 2008 in Europees verband niet meer gewonnen op vreemde bodem. Op die dag won de ploeg van de toenmalige trainer Gertjan Verbeek in het UEFA Cup-toernooi met 2-1 bij het Zweedse Kalmar FF.

Daarna bleef Feyenoord in tien opeenvolgende uitwedstrijden zonder winst (één gelijkspel, negen nederlagen). Het ene puntje werd behaald op bezoek bij FC Zorya Luhansk (1-1) op 21 augustus van dit jaar.

De zege bij Standard maakte dus een einde aan die reeks, die in de boeken verdwijnt als de op één na zwakste serie in de clubhistorie. Alleen tussen oktober 1987 en september 1994 bleef de club langer zonder uitwinst in Europees verband (13 duels).

De laatste keer dat Feyenoord een Europees uitduel met een marge van drie goals won, was op 15 oktober 1996. Toen trakteerde de club Espanyol in het UEFA Cup-toernooi op een 3-0 nederlaag in Barcelona.

De zege op Standard leverde Feyenoord ook een primeur op. De Rotterdammers wonnen voor het eerst een officieel duel op Belgische bodem. Eerder confrontaties bij de Zuiderburen - met Standard Luik (in 1973), RWDM (in 1977) en AA Gent (in 2010) – mondden uit in nederlagen: respectievelijk 3-1, 2-1 en 2-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.