Rutten moet puzzelen door absentie Toornstra tegen PSV

Reacties

Behalve de afwezige Jens Toornstra kan Feyenoord-trainer Fred Rutten woensdag (20.45 uur) in de topper tegen zijn vroegere club PSV beschikken over een vrijwel fitte selectie. Desondanks moet Rutten puzzelen voor de kraker in Eindhoven.

Rutten moet puzzelen door absentie Toornstra tegen PSV

Khalid Boulahrouz, die afgelopen donderdag tijdens het Europa Leagueduel met Standard Luik (0-3) uitviel met lichte liesklachten, is hersteld van een griep. Meer spelers hadden volgens Rutten lichte ziekteverschijnselen. 'Toornstra en Terence Kongolo waren ook niet lekker, blijkbaar heerste het, maar gelukkig is iedereen daarvan helemaal hersteld', zegt Rutten tegen Voetbal International.

Het ontbreken van Toornstra zorgt ervoor dat Rutten moet puzzelen voor de topper in Eindhoven. De trainer heeft verschillende opties om het gemis van de allrounder op te vangen. 'Jens is belangrijk voor ons', zegt Rutten. 'Als ik er twee van hem had, zou ik hem eerder rust hebben gegeven, maar dat kon niet. Neemt niet weg dat we genoeg goede spelers hebben in de selectie.'

Feyenoord verwacht dat Toornstra tijdens het trainingskamp van de club in Dubai, van 5 tot en met 11 januari, weer voluit kan meetrainen met de selectie van Rutten. Toornstra liep afgelopen zondag in het thuisduel met AZ (2-2) een verrekking op in een hamstring en mist daardoor ook het uitduel tegen NAC Breda van zondag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.