Rutten: 'Excelsior speelt op een manier die mij aanspreekt'

Reacties

Fred Rutten is onder de indruk van stadgenoot Excelsior, komende zaterdag de tegenstander in Kralingen. De trainer van Feyenoord staat voor een belangrijke fase, maar focust zich nu op Excelsior.

Rutten: 'Excelsior speelt op een manier die mij aanspreekt'

En dat terwijl er volgende week donderdag ook een belangrijke Europa League-wedstrijd op het programma staat. Feyenoord is al zeker van de volgende ronde, maar wil met een goed resultaat op Standard Luik de poulefase afsluiten als groepshoofd.

Daar wilde Rutten niet bij stilstaan. De eerste stadsderby sinds 2012 is wat telt. 'Het vizier is gericht op Excelsior', aldus de jarige Rutten tijdens de persconferentie van vrijdag. 'Excelsior speelt op een manier die mij aanspreekt. De speelwijze is verzorgd en lang niet gebaseerd op alleen werklust. Daarin is duidelijk de hand van de trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) terug te zien.'

Verdedigingsduo
Feyenoord is bezig aan een goede reeks in de Eredivisie. De Rotterdammers zijn sinds 21 september ongeslagen en kregen de minste tegendoelpunten in de Eredivisie. Dat is vooral te danken aan het centrale verdedigingsduo. 'Ik ben heel tevreden over Sven van Beek en Terence Kongolo', aldus Rutten. 'Niet alleen over hun spel, maar ook over de onderlinge samenwerking tussen die twee.'

'Als de één een foutje maakt, staat de andere klaar om die te repareren. Die bereidheid zie ik overigens niet alleen bij hen, maar bij het hele elftal', vervolgde Rutten, die zondag weer een beroep kan doen Elvis Manu. De aanvaller is fit en begint op de bank. Daarentegen ontbreekt Luke Wilkshire. De rechtsback richt zich op het Europa League-duel met Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.