PSV - Feyenoord naar 17 december

Reacties

Het competitieduel PSV - Feyenoord is door de KNVB gepland op woensdag 17 december. Het houdt in dat het bekerduel Roda JC - PSV pas op dinsdag 20 januari gespeeld wordt.

PSV - Feyenoord naar 17 december

De topper in Eindhoven begint om 20.45 uur. Operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB is content met de oplossing: 'De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Tegelijkertijd beseffen we dat ook Roda JC en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril – PSV en hebben we er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien.'

PSV - Feyenoord stond voor afgelopen zondag 16.45 uur op de kalender, maar moest worden uitgesteld omdat PSV vrijdagmiddag nog het restant van het Europa League-duel met Estoril (3-3) moest spelen. De KNVB plande de wedstrijd in eerste instantie in voor afgelopen dinsdagavond, maar had daarbij buiten de NS gerekend, dat dinsdag niet genoeg treinen beschikbaar had om fans van Feyenoord naar Eindhoven te brengen. Daarop werd opnieuw een andere datum gezocht, die nu dus is gevonden.

Het betekent dat het bekerduel Roda - PSV van woensdag 17 december naar dinsdag 20 januari verplaatst wordt. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt in Kerkrade. 'Idealiter hadden we het bekerschema intact gelaten, maar dit is een uitzonderlijke situatie die door overmacht is ontstaan', licht De Jong toe. Roda liet eerder deze week aan Voetbal International weten allesbehalve blij te zijn met de gekozen oplossing en wil de schade op de KNVB verhalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.